Coş burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının hem ülkemize, hem de tüm dünyaya barış, huzur, esenlik ve mutluluk getirmesini temenni ettiğini söyledi. 
     Ramazan ayında zirveye çıkan kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duyguları sayesinde bunun gerçekleşeceğine inandığını ifade eden Coş, şöyle konuştu: 
     ''Başta Somali olmak üzere Afrika'nın bir bölümünde, bir kaşık yemek bulamayan, daha da önemlisi içecek bir bardak su bulamayan pek çok insanın, dindaşımızın bulunduğunu haberlerini duyuyor ve üzülüyoruz. Çanakkale savaşında göründüğü gibi, gerektiğinde yarım matara suyu düşman askeri ile paylaşmayı başarmış ve bu fedakarlıkta bulunmuş fazilet timsali bir ecdadın torunları olarak, bugün bize düşen elbette dünyanın neresinde olursa olsun, bu tür tablolara elimizden geldiğince yardımcı olmaktır. Hiç imkanı olmayanlar, bir bardak veya şişe su gönderebilir. İmkanları geniş olanlarda orada seyyar mutfaklar kurabilirler.'' 
     Coş, Aydın İl Müftülüğü tarafından başlatılan kampanyada yaklaşık 400 bin TL bağış toplandığını ifade ederek, bu rakamın az olduğunu, kampanyanın sürdüğünü söyledi. Valiliğin, bu kampanyanın devamı şeklinde Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ta yardım hesapları açtırdığının bildiren Coş, toplanan paraların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığının koordinesinde söz konusu ihtiyaç sahiplerine gönderileceğini kaydetti. 
     İftar yemeğine, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar ve Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet de katıldı.