Açılışa Vali Coş"un yanı sıra eşi Aylin Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İnönü İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Duyar, Balediye Meclis üyesi Sadet Kavasgil, Aydın Yardım Sevenler Derneği temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan İnönü İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Duyar, günümüzde okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, anaokulların çocukların eğitim sürecinde çok önemli bir başlangıç noktası olduğunu ifade etti. Duyar, “Okul öncesi eğitimdeki amaç çocuklarımıza olumlu davranışlar kazandırmak, araştıran, inceleyen, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, yaşamın gerektiği bilgi ve becerilere sahip sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmektir. Bu güzel iki ana sınıfımızın okulumuza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Aydın Yardım Sevenler Derneği temsilcilerine ve hayırsever vatandaşımız Günay Aydın"a teşekkür ediyorum” dedi.
Ana sınıfının düzenlenmesinde yaptığı bağıştan dolayı Günay Aydın"a bir plaket takdim eden Vali Coş da, “Bu yaptıkları güzel hayrın diğer hali vakti yerinde olan hemşerilerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Aydın"da ana sınıfı oluşturup donatabilecek, hatta anaokulu yaptırabilecek mali güçte pek çok hemşerimiz var. Bu küçük yavrularımızın okul öncesi eğitimi konusunda desteklerinizi esirgemeyin. Artık bu zorunlu sistemi ülke geneline yaygınlaştırılacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Türkiye"de 32 ilimizde çalışmalar yapıldı. İlimizin altyapı yetersizliğinden dolayı, okul öncesi eğitimin zorunlu olarak başlatılamadı. Bu eksiklikleri çok hızlı bir şekilde tamamlayarak, ilimizde de okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmeliyiz. Okul öncesi anaokullarımızın sayısının arttırılması konusunda sadece devletimize değil, hayırsever vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Aydınlı hemşerilerimizin bu görev ve sorumluluğa en iyi şekilde sahip çıkacaklarına inancım tamdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İnönü İlköğretim Okulu Anaokulu"nun açılışı Vali Coş ve devetliler tarafından yapıldı. -iha