15 Temmuz darbe girişiminin vatansever askerlerin ve Tük halkının karşı koyması ile engellendiğini ifade eden Yarbay Gürses, "Böyle bir milletin bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Çorum’da Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenen 30 Ağusto Zafer Bayramı kutlamalarına Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile askeri erkan, bürokratlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Jandarma Yarbay Aykut Gürses, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yarbay Gürses, konuşmasının son bölümünde 15 Temmuz darbe girişimine değindiği sırada duygulandı. Yarbay Gürses, "15 Temmuz silahlı darbe girişimi Ömer Halisdemir gibi vatansever arkadaşlarımızın dik duruşu ve aziz milletimiz sayesinde yerle bir edilmiştir. Milletimiz şunu bilmelidir ki bizler gücünü milletten alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, Edirne’den Hakkari’ye kadar vatanın her yerinden gelen evlatların oluşturduğu güçle, başarımızı daha üst seviyelere yükselteceğiz. Böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bu şanlı zafer gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için can veren aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz darbe girişiminde kahramanlıkları ile destan yazan tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz" dedi.

Yarbay Gürses konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı okunan şiirlerle sona ererken, tören sonunda Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Yarbay Gürses’i konuşmasından dolayı tebrik ederek, "Bizi duygulandırdın" dedi.