Aydın Belediyesi; Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından maliyet ve teknolojik özellikleri bakımından örnek proje ilan edilen Katı Atık Bertaraf Tesisleri"nde toplanan çöplerden elektrik enerjisi elde etmeye hazırlanıyor. Benzer bir projeyi görmek için Ekim ayı içerisinde Avusturya"daki bir tesise çalışma gezisi düzenleyecek olan Belediye Başkanı İlhami Ortekin başkanlığındaki sekiz kişilik heyet, proje kapsamındaki çalışmaları yerinde görecek. Bu konuda bazı firmalarla görüşmelerini sürdüren belediye yetkilileri, enerji sıkıntısının hat safhada hissedildiği son dönemde en kısa sürede bu projeyi Aydın"da hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Bu ay içerisinde gerçekleştirmeyi düşündükleri Avusturya gezisi hakkında Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyelerine bilgiler veren Belediye Başkanı İlhami Oretkin; Aydın Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri"nde Avrupa"daki bazı ülkelerde olduğu gibi çöpleri değerlendirerek elektrik enerjisi üretmeyi planladıkları söyledi. Bu projenin Aydın Belediyesi"nin hazırladığı önemli projelerden bir tanesi olduğuna işaret eden Başkan Ortekin, “Ben şahsen 1999 yılından beri çalışmalar yapıyorum. Katı atık bertaraf tesisimizin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte bu hayalimizi gerçekleştirme fırsatı doğdu. Sürekli olarak gündemimizde olan ve Avusturya"da bir benzerini göreceğimiz projeyi en kısa sürede Aydın"da uygulamak istiyoruz. Bu sayede depolama alanında biriken organik çöpleri değerlendirerek, elektrik enerjisi üreteceğiz. Yıllardır birçok gelişmiş ülkede bu teknoloji kullanılıyordu. Ama şimdi bu teknoloji daha da gelişti. Bu gezimizde teknolojinin ulaştığı son noktayı yerinde göreceğiz. Projenin hayata geçmesi ve bizim bir karar verebilmemiz için bu gezi çok önemli” dedi.
Avusturya gezisine kendisiyle birlikte ilgi başkan yardımcısı, ilgili bürokratlar ve belediye meclis üyelerinden oluşan sekiz kişilik bir heyetin katılacağını açıklayan Başkan Ortekin, “Çalışma gezisine katılacak olanlar Belediye Meclisimiz tarafından belirlendi. Firma temsilcileriyle birlikte Avusturya"da evsel katı atıklardan elektrik enerjisi üretilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Yurt dışında yerinde göreceğimiz uygulamadan elde edeceğimiz sonuçları Belediye Meclisimiz ve kamuoyu ile paylaşacağız. Daha sonra projenin ilimizde hayata geçebilmesi için gerekli proje ve alt yapı çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu.