Şaraba olan özel ilgisiyle bilinen ve 35 yıldır kendi şaraplarını üreten efsane yönetmen Francis Ford Coppola, Gülor Şarapları'nı tattı. Güler Sabancı ve Orhan Türker tarafından Sakıp Sabancı Müzesi'nde ağırlanan Coppola, 'Güler Hanım'ı ve Orhan Bey'i tebrik ediyorum. 35 yıldır kendi şaraplarını üreten biri olarak Gülor Şarapları'nın 15 yılda geldiği noktadan çok etkilendim' dedi.

GODFATHER'IN YÖNETMENİ

Bir dizi ziyaret için Türkiye'de bulunan 'Godfather' serisi'nin efsane yönetmeni Francis Ford Coppola, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nde Güler Sabancı ve Orhan Türker ile bir araya gelerek Gülor Şarapları'nı tattı. Şaraba olan özel ilgisi bilinen ve 35 yıldır kendi şaraplarını üreten Coppola, uzun zamandır bu işi yapan biri olarak, 15 yıllık bir marka olan Gülor'un geldiği noktayı hayranlık verici bulduğunu söyledi. Ayrıca Güler Sabancı ve Orhan Türker'i Amerika'daki şaraphanesine davet eden Coppola, kendi şaraplarından da hediye etti.

ŞARAP ÖDÜLÜ ALMIŞTI

GÜLOR'UN Şarköy tesislerinde üretilen Cabernet- Merlot, Sangiovese, Merlot ve Shiraz şaraplarını tadan Coppola, özellikle Gülor Cabernet- Merlot'nun 2004 ve 2005 rekoltelerini çok beğendiğini ifade etti. Sinemadan bir süredir uzak olan Francis Ford Coppola'nın son yıllarda şarap konusundaki çalışmalarına ağırlık verdiği biliniyor. Ailesi uzun yıllardır şarap işiyle ilgilenen Coppola, oğluyla birlikte California'daki tesislerinde şarap üretimi yapıyor. Coppola, Food & Wine Dergisi tarafından 'Amerikan Şarap Ödülü'ne layık görülmüştü./akşam