İsrail'in Tel Aviv kentinde yaşayan Anat isimli kadın, yaşlı annesine sürpriz yapmak için ona yeni bir yatak satın aldı ve eskisini de çöpe attı.

Ancak annesine hediyesini gösterdiğinde şoke olan yaşlı kadın kızına yaşamı boyunca biriktirdiği 1 milyon doların çöpe gittiğini söyledi.

Anat şehirdeki çöplüklerde annesinin parasını ararken, hazine avcılarını çöplüklerden uzak tutmak için şehirdeki tüm çöplüklere güvenlik görevlileri
yerleştirildi.

Bankalara güvenmeyen yaşlı kadın hayatı boyunca biriktirdiği paralarını eski yatağının içine dikiyordu. Ancak bu paralardan haberi olmayan kızı Anat, annesini sevindirmek için ona yeni bir yatak satın aldı ve sonra da diğerini çöpe attı. Annesinden gerçeği öğrenince yatağı attığı çöpe geri döndü ancak artık her şey için çok geçti. Çünkü çöp toplama görevlileri yatağı çoktan çöplüğe götürmüştü. Anat şimdi oturduğu mahallenin çöplerinin götürüldüğü 3 ayrı çöplüğü tarıyor. Çöplüğün başındaki Yitzak Borba ise kadına yardım etmeye çalıştıklarını ancak bölgeye her gün 2 bin 500 ton çöp döküldüğünü söylüyor.