Olay, dün saat 15.30 sıralarında Efeler merkez Ilıcabaşı Mahallesi’nde eskiden çöp depolama alanı olarak kullanılan Zindan Deresi mevkisine meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eski çöp alanına atılan eski bir yatağın temizlik amacıyla tutuşturulmasının ardından, alevler bir süre sonra rüzgarında etkisiyle bölgedeki tarım arazilerine sıçradı. Kuru otların tutuşması sonucu büyüyen yangın, vadinin üst kısmında bulunan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi alanı ve otoparkına doğru ilerlemeye başladı.

Yangına il olarak Zindan Deresi mevkisinden müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, alevlerin hastaneye doğru ilerlemesi üzerine takviye ekipleri ADÜ Merkez Yerleşkesine yönlendirdi. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen takviye ekiplerle birlikte yangına iki ayrı bölgeden çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibinin yanı sıra 2 adet de iş makinesiyle müdahale edildi.

Eski çöp alanında bulunan atıkların tutuşması yükselen alevler, b,r anda şehrin üstünü kapladı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, belediyenin çöğ depolama alanı yerine eski bölgeye çöp dökmeye devam etmesi nedeniyle bölgede sık sık yangın çıktığını ve yangınlar nedeniyle çevredeki tarım arazilerinin zarar gördüğünü iddia etti.

İtfaiye ve orman ekiplerinin yoğun gayretleri sonucu yangın 1 sat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında yaklaşık 10 dönüm zeytinlik ve makilik alan zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

20140710aw140527_04.jpg

20140710aw140527_05.jpg

20140710aw140527_10.jpg