Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki Almış-Şentürk Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, çöp atıldığında müzik çalan çöp kovası tasarladı.

Almış-Şentürk Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 12/A sınıfı öğrencisi Ebru Dost ile 11/A sınıfı öğrencisi Serenay Anat, danışman öğretmenleri Gökhan Görcanlı ve İsmail Dermencioğlu'nun nezaretinde atıkların, çöp kovasına konulması alışkanlığının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla proje hazırladı.

Proje kapsamında üretilen otomatik kapaklı çöp kovasına yerleştirilen algılayıcı ve ses sistemi, içine çöp atıldığında kovadan belirli bir süre müzik sesi gelmesini sağlıyor.

Okul Müdürü Niyazi Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin ilginç bir ürün tasarladığını ifade ederek, ''Daha temiz ve daha nezih bir ortamda yaşamak için geliştirilen bir proje. Uygulanabilir ve güzel bir proje oldu'' dedi.

Projeyi hazırlayan öğrencilerden Serenay Anat da çöp kovasının fazla kullanılmadığını, uyarıların da çok dikkate alınmadığını söyleyerek, bu nedenle atıkların çöp kovasına konulmasını sağlayacak bir ürün tasarlamaya karar verdiklerini anlattı. Anat, ''Ürettiğimiz çöp kovası hem göze hem kulağa hitap ediyor. Kullanıldığı mekanlarda çöp depolama görevi dışında, dekoratif bir katkı da sağlıyor'' diye konuştu.