ALİAĞA Belediyesi'nin temizlik hizmetlerini yürüten taşeron firmada çalışan 33 yaşındaki Hasan Cihan, çöp kamyonunu temizlemek isterken ayağı kayınca, düştüğü presleme ünitesinin içinde ezilerek can verdi.
Olay dün saat 24.00 sıralarında meydana geldi. Yeni Mahalle'de çöpleri topladıktan sonra 40 yaşındaki Mehmet Ali Gıdak yönetimindeki 35 NJV 03 plakalı çöp kamyonuyla çöplüğe gelen temizlik işçileri Hasan Cihan ve 45 yaşındaki Haydar Baki konteynerdeki çöpleri boşalttı. Daha sonra kamyonun içinde kalan parçaları süpürmek isteyen Hasan Cihan ayağının kayması sonucu çöpleri preslemeye yarayan ünitenin içine düştü. Hasan Cihan, düşerken, farkında olmadan elindeki presleme ünitesine ait kumandanın düğmesine bastı. O sırada hareket eden presleme ünitesi Hasan Cihan'ın belden aşağısını sıkıştırdı. Cihan, olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdi.
Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, Cihan'ın cesedi Aliağa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, Hasan Cihan'ın olay sırasında yanında olan çalışma arkadaşları Mehmet Ali Gıdak ve Haydar Baki'nin ifadelerini aldı.
Olayın ardından Aliağa Şehir Çöplüğüne gelen AKP'li Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Aliağa Devlet Hastanesi'ne akın eden Cihan'ın yakınları ise sinir krizi geçirdi.

MİLLİYET