Alibeyköy'de yoldan çıkarak bir evin üzerine devrilen çöp kamyonunun, tamir edildiği sırada kontrolden çıktığı bildirildi. Anne ve babanın yaşamını yitirdiği kazadan, ailenin evde bulunan 3 çocuğu yara almadan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Alibeyköy Mevlana Mahallesi'nde Kadir Toppa yönetimindeki 34 BR 1468 plakalı çöp kamyonu, 868. Sokak'tan yukarı çıkarken arızalandı. Yol kenarına çekilen araç, Toppa ve olay yerine gelen usta tarafından tamir edildiği sırada kontrolden çıktı. İçinde sürücüsü olmadan geri kaçan araç, yaklaşık 60 metre aşağıdaki Akşemsettin Bulvarı'ndaki Cuma Anılır'a ait gecekondunun üzerine devrildi.

ÇOCUKLAR YARA ALMADAN KURTULDU

Bu sırada gecekondunun yıkılan bölümünde bulunan Cuma Anılır ile eşi Zübeyde Anılır ağır yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sevk edilen polis ekipleri Akşemsettin Bulvarı'nda yolun tek şeridini trafiğe kapattı. Güvenlik şeridine alınan evdeki yaralılar ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Anılır çiftinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Kaza anında, çocuklardan Mustafa'nın (13) okulda olduğu, evde bulunan Muhammed (8), Sezen (18) ve Seval'in (15) gecekondunun arka kısmındaki odada uydukları ve yara almadan kurtuldukları belirtildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi için çalışan bir taşeron firmaya ait 34 BR 1468 plakalı çöp kamyonunun sürücüsü Toppa ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

ÇOCUKLARI DA SAKAT KALMIŞ

Kazadan yara almadan kurtulan Seval, annesinin sabah 06.00 saatlerinde kardeşiyle birlikte kalktığını ve onu okula gönderdikten sonra salonda kanepede tekrar uyduğunu belirtti. Kaza anında babasının da salonda bulunduğunu anlatan Seval, kamyonun anne ve babasının yattığı kısımdan çarpması nedeniyle ikisinin de enkaz altında kaldığını anlattı.

Ses üzerine uyandıklarını ve evden çıktıklarını belirten Seval, daha sonra anne ve babasının enkazdan çıkarılarak hastaneye götürüldüğünü söyledi. Kazada ölen baba Cuma Anılır'ın işsiz olduğu, ailenin en büyük çocuğu Sezen'in (18) ise yaklaşık 7 yıl önce trafik kazası geçirerek sakat kaldığı öğrenildi./akşam