Dileyen herkesin çöp deponi alanı ve ayrıştırma tesislerini gidip çalışmaları görebileceğini ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını ancak hukuksal olarak da haklarını saklı tuttuklarını kaydetti.
Bilindiği gibi AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Oztürk, yaptığı açıklamada Aydın Belediyesi'nin 2007 yılında 7.34 milyon TL bedele yaptırdığı ambalaj atığı ayrıştırma tesisini çalıştırmadığı ve bu sebeple bazı ünitelerinin çürümeye terk edildiğini ileri sürmüştü.
Konuyla ilgili haberde ayrıştırma tesislerinin çalıştırılmadığı iddia edildi. Aydın'da düzenli çöp depolama alanına günde 170 ila 200 ton karışık çöp geldiğini belirtilen haberde “Çöpün yaklaşık yüzde 20'si ambalaj atığıdır. Şehirde karışık olarak topla¬nan çöpler, ambalaj atıkları dahil, çöp depolama alanına getirilip döküldükten sonra ellerinde çapalarla insanlar çöpleri tırmıklayarak ambalaj atıklarını ayıklamaya çalışmak¬tadırlar. Keskin pis koku kirliliği, su kirliği, hava kirliliği ve her türlü hastalık yapıcı haşerelerin ve mikropların yaşadığı ortamda insanlar bu işleri yapmaktadırlar. Bu insanların çoğu Hepatit B'dir. Söz konusu tesislerin ambalaj atıklarının kaynakta ayrı toplan¬ması, taşınması ve ayrıştırma tesisinde sınıflara ayrıldıktan sonra balyalanıp geri kazanım tesisine gönderilmesi gerektiğini belirten Oztürk, “Vahşi şekilde ayrıştırılan am¬balaj atıkları, ayrıştırma tesisinde balyalandıktan sonra geri dönüşüm tesisine gönderilmektedir. Ayrıştırma tesisi sadece balyalama amacıyla kullanılmaktadır. Onca para harcanarak yapılan ayrıştırma tesisin diğer üniteleri çürümektedir” denilerek Başkan Çerçioğlu"nun cevaplaması için bazı sorulara yer verildi.
Haberin gerçeklerden ve kamuoyunu yanıltıcı mahiyette olduğunu ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çöp deponi alanının kapısının herkese açık olduğunu ve dileyen herkesin kontrol edebileceğini ifade etti.