Ergenekon davası kapsamında aranan eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur"un “Turan Çömez darbenin başbakanı olacaktı” iddiasına avukatları aracılığıyla yanıt verdi.

İlgili Haberler Turan Çömez'den 'Başbakanlık' yanıtı Çömez Erdoğan'a koltuğu için ihanet etti Çömez"in avukatları tarafından yapılan açıklamada “Bu ruh hali, milletten ve sandıktan umudunu kesmiş, milletle ve gerçeklerle ilgisi kalmamış, darbeden ya da söylentisinden medet uman bir ruh halidir” denildi.

Çömez"in avukatları Engin Düzgün ve Ömer Faruk Dere, Uğur"un iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Uğur"un açıklamasında, Çömez"in “Başbakan"ın koltuğuna göz diktiği için ihanet ettiği, balyozcular ve sarıkızcılara yanlış bilgiler vererek onları yanlışlara ittiği ve edindikleri bilgilere göre de; yapılacağı iddia edilen darbe sonrasının da Başbakanı olduğu” gibi, “hayal sınırlarını zorlayan kurgulara” yer verdiği ifade edilen açıklamada, “Sayın Çömez, gerek meslek hayatında, gerekse siyasi hayatında daima ilkeli, ahlaklı, doğru ve dürüst olmuştur. Bundan sonra da aynı çizgisini koruma kararlılığındadır. Siyasi mücadelesinde rehberi daima demokrasi, millet iradesi ve sandık olmuş; lider sultasına boyun eğmediği gibi, demokrasi dışı tüm aktörleri ve çabaları da lanetlemiştir. Sayın Çömez bugüne kadar hep milletten ve millet iradesinden yana olmuş, demokrasiyi hiçe sayan anlayışların ise; daima karşısında olmuş, onlarla mücadele etmiştir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir” denildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Uğur"un, Çömez"i “darbenin başbakanı” olarak nitelemesinin “kendisinin içinde bulunduğu ruh halini yansıttığı” savunulan açıklamada, “Bu ruh hali, milletten ve sandıktan umudunu kesmiş, milletle ve gerçeklerle ilgisi kalmamış, darbeden ya da söylentisinden medet uman bir ruh halidir. Müvekkilimizi kimi darbe planları ile ilintilendirme çabası ise, tükenmiş bir siyasi kimliğin, liderine yaranma kaygısı ile ortaya koyduğu hezeyanın bir yansımasıdır. Bu hezeyanın asıl nedeni de tarafımızca gayet iyi bilinmektedir” görüşüne yer verildi.

Uğur"un ortaya koyduğu iddiaları kanıtlaması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Elinde bilgi, belge varsa derhal kamuoyu ile paylaşmalı ve resmi yollardan da devam eden dava ile ilgili mahkemeye intikal ettirmelidir. Böylece hem milletin doğruları öğrenme hakkına saygı duymalı hem de hukukun tesisine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmadığı ya da yapamadığı takdirde, Türk Milleti kendisini, siyasi tarihin tozlu sayfalarına hapsedecek ve daima aciz bir müfteri olarak hatırlanacaktır. Öte yandan, günü geldiğinde Sayın Uğur, bu mesnetsiz iddialarını mahkeme huzurunda ispata davet edilecek ve devam eden davada, tanıklığına başvurulacaktır. Sayın Çömez ile ilgili AKP"nin en yetkili ağızlarından ortaya atılan böylesi paranoid iddiaların asıl nedeni, mahkeme sürecini etkileme ve kamuoyunu yönlendirme niyet ve gayretidir. Ancak, inancımız tamdır ki, Türk yargısı böylesi siyasi baskılardan, önyargılardan ve imalardan asla etkilenmeyecektir. Yüce Türk milleti de, feraseti ile her zaman doğrunun ve haklının yanında olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, yalan ve iftiralar asla sonsuza dek sürdürülemez.” -ANKA