Ergenekon soruşturması kapsamında kırmızı bültenle aranan Turhan Çömez Londra'da görüntülendi. Bir aydır kaçak olan Çömez'in oldukça moralsiz ve bitkin olduğu gözlendi..

Ergenekon örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında kırmızı bültenle aranan eski AKP Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, İngiltere'nin başkenti Londra'da, öğrencilerin gittiği bir kafeteryada sandviç yerken görüntülendi. Beraberinde bir erkek arkadaşı da bulunan Çömez'in fotoğrafta oldukça bitkin ve moralinin bozuk olduğu gözlendi. Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da gözaltına alındığı, 1 Temmuz günü gerçekleştirilen 6. Dalga operasyonunda Çömez'in evine polis baskın düzenlemişti. Gözaltına alınacaklar listesinde bulunan Çömez'in yurtdışına çıktığı belirlenmişti. Operasyondan 2 gün sonra ise Çömez hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

BİR ÖĞRENCİ ÇEKTİ

Ergenekon örgütü soruşturmasında kırmızı bültenle aranan 3 kişiden biri olan Çömez, bu süreçte bazı televizyon kanallarına telefonla bağlanarak kaçmadığını, İngilizce eğitimi almak için İngiltere'de bir dil okulunda kurs aldığını ifade etmişti. Çömez, Londra'nın arka banliyölerinden birinde, genellikle öğrencilerin gittiği bir kafeteryada sandviç yerken görüntülendi. Çömez gibi dil öğrenmek için Londra'da bulunan bir öğrenci tarafından çekilen fotoğraflarda, eski milletvekilinin yanında bir erkek arkadaşı da bulunuyor. Caffe Ritazza isimli kafeteryada öğle saatlerinde görüntülenen Çömez'in fotoğrafta oldukça bitkin olduğu ve moralinin bozuk olduğu gözlendi. (Sabah)