"Ergenekon" soruşturması kapsamında, emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turan Çömez hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı firari olarak aranan Ersöz ve Çömez için "yakalama kararı" çıkartılması amacıyla nöbetçi mahkemeye başvurdu.

Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, Ersöz ve Çömez hakkında "yakalama kararı" çıkarttı.


DAVA İLE İLGİLİ 7 KLASÖR BELGE DAHA

Soruşturmayı yürüten savcılığın, 86 sanık hakkında açılan "Ergenekon" Davası ile ilgili olarak, davanın görüleceği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine, daha önceden sunulan 442 klasör dışında 7 klasör daha belge sunduğu öğrenildi.

Mahkemenin DVD formatındaki bu belgeleri inceledikten sonra çoğaltarak taraf avukatlarına dağıtacağı kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın, Güngören Menderes Caddesi'nde bir süre önce meydana gelen ve 17 kişi ile bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırı ve Üsküdar Belediyesinin ek hizmet binası yakınındaki patlamaların "Ergenekon terör örgütünce gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları araştırdığı" belirtildi.

Savcılığın, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaşanan ve 3 polis memurunun şehit olduğu silahlı saldırının da "Ergenekon terör örgütü" ile bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yaptığı bildirildi.