İki Alman genç kızın ve bir Güney Koreli kadının cesedi çölün ortasında kurşunlanmış biçimde bulundu. 'İncil Okulu' öğrencisi olan 26 yaşındaki Rita S. ile 24 yaşındaki Anita G'nin cansız bedenlerine ulaşan Yemen polisi korkunç bir cinayetle karşılaştı.

Saldırganlardan kaçmaya çalışan genç kızlar başlarından vurulmuş, daha sonrada vücudlarına defalarca kurşun sıkılmış. Cesetlerin bulunduğu Saada bölgesi sağlık yetkilisi Dr. Hamboush Hüseyin, "Ben cesetleri gördüm. Kurbanlar başlarından, göğüs ve sırtlarından defalarca vurulmuş. Yaptığımız ilk incelemede rehinelerin katillerden kaçmaya çalıştığı anlaşılıyor. Üç kurbanın da üç gün önce öldürüldüğü anlaşılıyor. Çölde bulduğumuzda cesetler çürümeye ve kokmaya başlamıştı." dedi.


Yemen"in kuzeyindeki Saada bölgesinde kaçırıldıktan sonra ölü bulunun iki Alman genç kız, “İncil Okulu” öğrencisiydi ve Yemen"deki bir hastanede hasta bakıcılık stajlarını yapıyorlardı.

Yemen"de beş gün önce kaçırılan ve kendilerinden haber alınamayan 5 Alman ve bir İngiliz vatandaşını arama çalışmaları da devam ediyor. Yemen hükümeti, sağ oldukları ümit edilen diğer rehineleri kurtarmak amacıyla çalışmaları üç vilayette sürdürüyor.

Halen kendilerinden haber alınamayan Almanların ise, bir teknisyen, eşi ve üç çocuğu olduğu belirtildi. Yemen"in Müslüman dinî liderleri, kaçırma ve öldürme olaylarını kınadı.