Aydın Emniyet Müdürlüğü binasında resmi törenle karşılanan Çolak, hem Aydınlılara hem de polislere önemli mesajlar verdi.
Yeni müdürü merasim mangası, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet amirleri ile merkez binada görev yapan personel karşıladı. Kendisini karşılayan personeli ile tek tek tokalaşıp tanışan Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, Aydın halkına hizmet edeceği için onur duyduğunu ve coşkulu ve heyecanlı olduğunu söyledi.
Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak makamında ilk açıklamasını yaptı. Çolak “Görevimi ifa ederken polis-halk ilişkilerini en iyi seviyede tutacağım. Personelimle birlikte mülki, idari, adli, askeri kurumlar ile sivil toplum kuruluşları ile diyalog içerisinde olacağım. Yasalarımızın verdiği yetkileri tereddüt etmeden sonuna kadar kullanarak ilimizin güvenlik asayiş bakımından sorunsuz bir kent olması için çalışacağım. Çalışmalarımda Aydın Halkının desteğine daima ihtiyaç duyduğumu, onların da bu konuda bana ve teşkilatıma gereken desteği vereceklerine inanıyorum. Toplum destekli polis hizmetlerinin güzel bir örneğini sağlayacağıma eminim. Aydın"ın huzuruna katkıda bulunmak için mesai arkadaşlarımla çok çalışacağım. Çok mücadele edeceğim. Bunun için belki sıkıntı çekeceğim, kimseye hissettirmeyeceğim. Yorulacağım ama aynı kararlılıkla yoluma devam edeceğim” dedi.
“AYDIN İLİNİN GÜVENLİĞİNİN BANA TESLİM EDİLEN BİR EMANET OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYACAĞIM”
Aydın ilinin güvenliğinin kendisine emanet edildiğini ve bu emanete en iyi şekilde sahip çıkılacağına herkesin inanması gerektiğini ifade eden Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak “Görevimi yaparken de yasalardan aldığım güçle yoluma devam edeceğim. Emekle, ümitle azim ve kararlılıkla Aydın"a hizmet edeceğim. Bu hizmeti yaparken personelimi bedensel sağlıklı olması içinde gayret için de gayret içinde olacağımı bilmenizi istiyorum. İnsanın öneminin olmadığı yerde, hiçbir şeyin öneminin olmadığı bilinciyle üretilecek hizmetler de insan odaklı olacaktır. Anayasamızın 10 maddesinde “Herkes dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım göstermeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye aileye zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamlar bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” denildiğinden görevimizde ve ona bağlı üreteceğimiz hizmetlerde tarafsızlık esas olacaktır. Suç ve suçlularla mücadelede sıfır toleransla hareket edilecektir. Ayrıca suça karşı ve suç işleyen personele karşı da aynı prensip geçerli olacaktır” ifadelerine yer verdi.
Emniyet Müdürü.Mehmet Kamil Çolak konuşmasını “Allah nasip ederse yolumuz uzun, bu uzun yolda, yol göstericimiz devletimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun düşünceleri olacaktır” sözleriyle son vererek tüm Aydınlılardan da destek beklediklerini ifade etti.