Çolak, davet üzerine geldiği Adana'da, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile sigara yasağı denetimlerine katıldı.

Çolak, gazetecilerin sorusu üzerine, TFF'nin ''3. Lig'de 30 yaş üstü oyunculara kadroda yer verilmemesi'' yönündeki kararını değerlendirdi. Uygulamayı ''çirkin ve yanlış'' olarak nitelendiren Çolak, ''kararın, hangi zihniyet içinde alındığını merak ettiğini'' belirtti.

Futbolcunun 30 yaşından sonra da verimli olabileceğini ifade eden Çolak, şunları kaydetti:

''Fevkalade yanlış bir karar. Neye dayanarak, niçin aldıklarını anlamış değilim. 30 yaşından sonra bir futbolcu kasaba gidip kıyma mı olsun, kuşbaşı mı olsun? Esas futbol hayatı 30 yaşında başlıyor. Avrupa'da 40 yaşına kadar oynuyorlar.

Geçenlerde Tugay Kerimoğlu '39 yaşında futbolu bıraktım, eğer Türkiye'de olsaydım 30 yaşında bırakacaktım' dedi. Avrupalı, futbolcuya 30'dan sonra daha çok sahip çıkıyor, daha çok destek veriyor, daha çok sarılıyor. Türkiye'de tam tersi, önü kapatılıyor. Bunu yapanlarda her halde problem var. Bu sorun, çok acil, çözülmesi gerekiyor.''

Adana'da, 20 Temmuz tarihinde bir grup futbolcu, TFF'nin kararını protesto amacıyla İzmir'de açlık grevine başlayan arkadaşlarına destek verdiklerini açıklamıştı.