Eski Avrupa gol kralı ve milli futbolcu Tanju Çolak, 2010-2011 sezonunda kötü bir dönem geçiren Galatasaray'ın gelecek sezon da toparlanmasının zor olduğunu savundu.

Küçükçekmece'de düzenlenen ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da yer aldığı söyleşiye katılan Çolak, liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Spor Toto Süper Lig'de 28 haftalık bölümün ardından 33 puanla 14. sırada bulunan sarı-kırmızılı ekibin durumunu değerlendiren Çolak, Galatasaray'da yönetim ve futbolcu seçiminin yanlış yapılandığını, başkan Adnan Polat ve görevi sona eren Adnan Sezgin'in hatalarının üst seviyede olduğunu iddia ederek, “Bu da takımı kötü etkiledi. Galatasaray bu sene ve gelecek sene toparlanamaz. Çünkü çok yıpratıldı. Takım özelliği kayboldu. İki sene daha Galatasaray'dan bir şey beklemiyorum. Bundan sonra takımın başına gelecek teknik adam, hem Galatasaray'ı, hem Türk futbolunu, hem de ligin yapısını iyi bilirse, takım kendine gelebilir” ifadesini kullandı.

Futbol oynadığı dönemde attığı gollerle insanları sokaklara döktüğünü, sevinçten ağlattığını anlatan Tanju Çolak, “Sporcu olarak duruşumdan ve başarımdan dolayı bana açılmayacak kapı yoktur. Her kesimden insanın benim yanında olduğunu, beni tanıdığını biliyorum. Bana gösterilen sevgi, içtenlik, sıcaklık hiç bitmedi” diye konuştu.

Bu sezon, Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma mücadelesi yapan Samsunspor'da yıldızı parlayan, futbol kariyerinin önemli başarılarını Galatasaray'da yakalayan Tanju Çolak, ilk kulübüyle ilgili olarak, “Kalıcı olabilmek için reform ve vizyon gerekiyor. Yönetimde, küçük olsun bizim olsun kimse gelmesin mantığı hakim. 'Gel bize destek ol' demiyorlar. Yönetimin kültür ve eğitim eksikliğidir bu. Beni Tanju Çolak yapan Samsun'dur. Benden yardım isteseler koşarak giderim. Maddi bir beklentim de yok” dedi.

A.A.