Türkiye Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, “Değişen tebligat ile bir başka sorunda eczanelerin muayene tahsilat büfesi haline dönüştürülmesidir” dedi.
Aydın Eczacılar Odası"nın daveti üzerine Aydın"a gelen TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Aydın Eczacılar Odası üyeleri ile mesleğin genel sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. TEB Başkanı Erdoğan Çolak"ın Aydın Eczacılar Odası ziyareti sırasında TEB 2. Başkanı Şevket Kaya ve Aydın Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı hazır bulundu.
Gündemde bulunan sorunun Kamu ile yapılan sözleşmeler olduğunun altını çizen TEB Başkanı Erdoğan Çolak “Sağlık Uygulama tebligatı bizlerin düşünceleri ve görüşleri alınmadan değiştiriliyor. Durum böyle olunca eczacıların yeni duruma intibakı daha güç hale geliyor. Değişen tebligat ile bir başka sorunda Eczanelerin muayene tahsilat büfesi haline dönüştürülmesidir. Bu bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Muayene ücretleri birinci basamak sağlık kuruluşlarında 1,5 YTL"den 3 YTL"ye, ikinci basamak sağlık kuruluşlarında 3 YTL"den 4 YTL"ye, üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında 4 YTL"den 6 YTL"ye, özel sağlık kuruluşlarında 10 YTL"ye çıktı. Muayene tahsilatı eczanelerde değil yapılması gereken yerlerde yapılmalı” dedi.
Eşdeğer ilaç uygulamasının hastaların doğru ilaca ulaşmasında da sorunlar yarattığının altını çizen Erdoğan Çolak “Bu sorunların giderilmesi adına Sosyal Güvenlik Kurumu ile sürekli girişimlerimiz devam ediyor. Biz kurum olarak sağlık danışmanı bir kurumuz. Biz olaya sağlık açısından bakarken yetkililer olayı finans açısından değerlendirince ortaya aksamalar çıkıyor” şeklinde konuştu.
TEB Başkanı Erdoğan Çolak toplantının ilerleyen dakikalarında Aydın Eczacılar Odası üyeleri ile mesleki görüş alışverişi ile genel mesleki sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu