Önümüzdeki iki gün içinde Aydın"da çöl sıcakları hakim olacak. Metorolojik verilere göre Aydın"da sıcaklıklar hafta sonuna kadar 40 derecenin üzerinde seyredecek.
Aydın Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri çöl sıcaklarının hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceğini belirtip vatandaşları çöl sıcaklarına karşı dikkatli olmaları için uyardı. 2009 yılının en sıcak günlerinin yaşanacağı Aydın"da gölgede 42 santigrat derece olan hava sıcaklığı nemle birlikte 50-60 derece arasında hissedilecek. Doktorlar çöl sıcaklarında özellikle kalp, şeker ve tansiyon rahatsızlığı olanların gerekmedikçe güneşli havada dışarıda dolaşmamalarını istedi. Güneş altında çalışmak zorunda olanlarında sık sık molalar vererek bol su tüketmesi gerektiğini söyleyen doktorlar yaşlı ve çocukların sıcaklığın en yüksek olduğu saatler olan öğlen saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları gerektiği konusunda uyardılar.
Aydın"da haftanın birinci günü yükselmeye başlayan sıcaklık haftanın iki ve üçüncü günü 42 dereceyi bulacak. Perşembe gününden itibaren ise aşırı sıcaklarda 2 derecelik azalmaya karşın yüksek nem sebebiyle Aydınlılar sıcaklığı yine kavurucu hissedecek.