Erdoğan, Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında küresel ekonomik krizle ilgili soruları yanıtladı. IMF ile yapılan görüşmelere değinen Erdoğan şunları söyledi:
“IMF eğer bizi bütçede aşırı bir baskı altına almaya kalkarsa, yatırımlarımızı tamamen engellemeye kalkarsa, bizim büyüme oranımızı çok düşürmeye kalkarsa, buna benzer, fonlarla ilgili, vergilerle ilgili, mesela vergileri artırma vesaire ile ilgili bu tür şeylerdeki baskıları ki bunlar hep klasik metotlardır, bunlara biz sıcak bakmıyoruz. Çünkü bu noktada bazı tedbirlerimiz var. Eğer bizim yatırımlarımız bu dönemde durursa bu bir çöküş olur, istihdamdaki çöküntü alır başını gider. Biz buna fırsat veremeyiz.”

Banka tedbiri
Türkiye"de 2000-2002 arasında 21 bankanın fona devredildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu bir çöküştü ve bunun faturası bize çok ağır oldu” dedi. Şu anda ise hiçbir bankanın fona devredilmediğini kaydeden Erdoğan şöyle dedi:
“Şu anda bazı tedbirler almanın çalışmasını yapıyoruz. Bazı yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Genelgeyle çözüyoruz ve şu anda gerek finans kurumlarıyla gerek özel sektörle ve ekonomideki sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerle piyasayı düzenlemenin gayreti içindeyiz. Çok az bir zayiatla bu süreci atlatacağız.”

MİLLİYET