Samsun'da kırık kolla girdiği özel hastanede ameliyattan 22 saat sonra yaşamını yitiren 5 yaşındaki Yiğit Yakup Sarı'nın ölüm nedeni 14 ay sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla belirlendi.

Küçük çocuğun akciğerlerinde 'Bronkopnömoni' olduğu, anestezi uzmanının bu durumu fark etmediği, "anestezi ve ameliyatın yükü sonucu ortaya çıkan oksijensizlik ve gelişen komplikasyonlardan" dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Rapor üzerine savcılık, anestezi uzmanı Dr. F.B. hakkında "mesleğinde gerekli dikkat ve özeni göstermediği gerekçesiyle taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açtı. Tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları üçüzlerinden tek erkek olan Yiğit'i kaybeden aile de hastane hakkında ihmal gerekçesiyle 140 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Atakum ilçesinde oturan Ömer ve Senem Sarı çiftinin 5 yaşındaki üçüzlerinden Bayındırlık İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Yiğit Yakıp, 20 Ekim 2009'da şeker almak için çıktığı mutfak tezgahından düşerek kolunu kırdı.

Özel bir hastaneye götürülen ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr.Dr. S.A.A. tarafından muayene edilen Yiğit, aynı gün saat ameliyata alındı. Ancak talihsiz çocuk ameliyattan çıktıktan yaklaşık 22 saat sonra yaşamını yitirdi.

Çocuğun ölüm nedeni Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki otopside belirlenemeyince savcılık dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan 14 ay sonra Yiğit'in ölüm nedeni ile ilgili rapor savcılığa ulaştı. Raporda Yiğit'in akciğerlerinde iltihap 'Bronkopnömoni' olduğu, anestezi uzmanının bu durumu fark etmemesinin eksiklik olduğu belirtilerek, "Buna bağlı olarak anestezi ve ameliyatın yükü sonucu ortaya çıkan oksijensizlik ve gelişen komplikasyonlardan hayatını kaybetti" denildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı rapor üzerine ameliyata giren anestezi uzmanı F.B. hakkında "mesleğinde gerekli dikkat ve özeni göstermediği için taksirle bir kişin ölümüne neden olmak" suçundan iddianame hazırladı.

5 yıl önce tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları üçüzlerinden oğlunun ölümünde büyük ihmal olduğunu belirten acılı baba Ömer Sarı, "Yeterli tahlil yapsalardı oğlumun durumunu anlayıp belki ameliyata almazlardı. Sağlık İl Müdürlüğü'nün de İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda harekete geçmesini istiyoruz. Bugün bizim başımıza gelen yarın başka birinin başına gelebilir. Başka Yiğitler ölmesin" dedi. Sarı çiftinin ise rapor doğrultusunda anestezi uzmanı F.B. ve ameliyatın yapıldığı özel hastane hakkında ihmal gerekçesiyle Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 140 bin TL'lik manevi tazminat davası açtıkları belirtildi.