Sürmeli, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki enkazda bulunan kokpit panelinin de hurda olduğunu ve Yazıcıoğlu'nun helikopterine ait olmadığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kaza araştırma komisyonunda yer alan Pilot Volkan Sürmeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası hakkında "Kamuoyu çok yakında olayla ilgili çok vahim gelişmelere şahit olacak" dedi. Pilot Sürmeli, BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu ve Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün hemen ardından BBP tarafından oluşturulan kaza araştırma Komisyonunda görev alan Sürmeli, kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Başsavcı vekiline ifade verdiğini söyledi. O günlerde yaşadıklarını ve başsavcı vekili ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sürmeli, Almanya'dan Kaza Kırım uzmanı Uwe Reibel ile birlikte 8 Nisan 2009'da Kahramanmaraş'taki kaza bölgesine, 10 Nisan'da ise Ankara'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki (SHGM) helikopter parçalarını görmeye gittiklerini söyledi. Burada SHGM yöneticilerinin, "cihazların olduğu odaya yalnızca Almanya'dan gelen Uwe Reibel'i aldıklarını ve Reibel'in içerde 6 saat kaldığını" ifade eden Sürmeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

ŞU AN İKİ KOKPİT PANELİ VAR

"Beni ise üçüncü saatin sonunda içeriye aldılar. Parçalar içerisinde bir kokpit paneli vardı. Oradaki görevliler bu panelin helikoptere ait olduğunu söyledi. Fakat ben bir pilot olarak o kokpit panelini helikoptere ait olmadığını düşünüyorum. O panel eski hurda bir paneldi. Şu anda ortada 2 farklı kokpit paneli var."

Reibel'in kaza raporu yazması konusunda anlaşma bulunmasına rağmen, Reibel'in rapor yazmaktan vazgeçmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Dönemin SHGM yan kuruluşlar Başkanı Feridun Selen tarafından tehdit edildiğini öne süren Sürmeli, "Selen bana bir gün 'inşallah senin uçak kazanı incelemeyiz' dedi. Yazcıoğlu'nun ölümüyle ile ilgili yapılan soruşturmada çok kritik sürece girildiğini ifade eden Sürmeli, şunları kaydetti: "Kamuoyu çok yakında olayla ilgili çok vahim gelişmelere şahit olacak. Olayın içinde hem kişiler hem de kurumlar var. Yazıcıoğlu'nun ölümünde suikast emareleri görüyorum."
AA