Dünya Sağlık Örgütü tarafından 122 ülkede yapılan araştırma sonucunda en tembel ülkeler belirlendi. İngiliz bilim dergisi The Lancet’ta yayımlanan araştırmaya göre dünyanın en hareketsiz ülkesi Malta. Yüzde 71.9’u hareketsiz olan Malta’yı, Svaziland, Suudi Arabistan, Sırbistan ve Arjantin takip ediyor. Türkiye ise listenin 15. sırasında yer alıyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 56’sının hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olduğu belirtiliyor.

EN ÇALIŞKAN YUNANİSTANAraştırmada insanların aktifliği, hareket etme, spor ve egzersiz yapma oranları baz alındı. Araştırmanın baz aldığı kriterlere göre tembel olmamak için kişinin, haftada en az 5 gün 30 dakika yürüyüş, bisiklete binmek, bahçe işleriyle uğraşmak gibi fiziksel aktivite yapması gerekiyor. Bu kriterlere göre Yunanistan en “çalışkan” ülke seçildi. Yunanistan’da nüfusun sadece yüzde 15’i hareketsiz bir yaşama sahip.

5 MİLYON KİŞİNİN ÖLÜM NEDENİÖrgütün verdiği bilgiye göre dünyada yılda 5 milyon kişi hareketsizlikten ölüyor. Dünya nüfusunun 3’te 1’i yeterince hareket etmiyor. Ölümlerin yüzde 10’u hareketsiz yaşamın yol açtığı hastalıklardan kaynaklanıyor.