Hakkari Çukurca'daki hain saldırının ardından yapılan protesto yürüyüşü Elazığ'da provokatif bir niteliğe büründü.
 
Şehit düşen iki askerin memleketi Elazığ'da, İzzetpaşa Camii önünde toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla BDP il binasına yürümek istedi. Buna güvenlik güçleri izin vermedi. BDP binasının da bulunduğu taraftaki başka bir grup ile bu grup birbirlerine cisim atınca polis müdahale etti. Tuncelililerin yaşadığı Hozat Garajı bölgesinde de esnaf saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde BDP binasına molotof atıldı. İddialara göre olaylar, Elazığ Fırat Üniversitesi'ndeki bazı öğretim üyelerince tırmandırıldı.
 
Önceki gün üniversite camiinde okutulan mevlitte ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. S.Ü.'nün, kışkırtıcı bir konuşma yaptığı öne sürüldü. Cenaze namazları için de rektörlükçe araçlar kaldırıldı. Üniversite personeline atılan toplu e-postalarla cenazeler için duyuru yapıldı. Dün çıkan olaylarda ise tıp fakültesi öğretim görevlisi K.K. ve Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Y.H.'nin de yer aldığı ileri sürüldü. K.K.'nin eski Elazığ Ülkü Ocakları yöneticisi, Y.H.'nin ise rektör yardımcılarından birinin asistanı olduğu bildirildi.
 
 
Olaylar sırasında bazı kişilerin yaralandığı görüldü. Bölgeye gelen Elazığ Valisi Muammer Erol ile Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun da vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. BDP il binasına atılan molotofun ardından olay daha da büyümeden müdahale edildi. Öte yandan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaşanan olaylara değindi. Sivas ve Maraş olaylarına benzer bir girişimde bulunulduğunu iddia eden Genç, Elazığ'da katliam yapılmak istendiğini ileri sürerek devletin gerekli tedbirleri almasını belirtti. Genç, "Elazığ'da şehit cenazeleri kaldırılınca bir kısım insanlar Hozat Garajı diye bir yer var, buraya saldırmışlar. Esnafa saldırmışlar, camları kırmışlar. Vatandaşlar işyerlerini kapatıp gitmişler. Bugün buraya çok sayıda insan gelmiş, burayı abluka altına almış." şeklinde ifadeler kullandı. Bu arada bugün şehir merkezinde geniş çaplı bir eylem için de hazırlık yapıldığı öğrenildi.