MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Türk-İş'in 4-C'nin iptali için Danıştay'a başvuracağını açıklaması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, "Danıştay 4-C'yi iptal ettirirse işçiler işsiz kalır" dediğini hatırlatarak, bakanın Tekel işçisini açıkça tehdit ettiğini savundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Denizli'ye gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Halk Eğitim Merkezi'nde partililerine seslenmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Dinçer'in sözlerine sert tepki gösteren Vural, "Durum ortada. Bu insanlar kandırılmış. Özelleştirme sonrası bir takım depolara yerleştirilmişler. Kendi statünüzde devam edeceksiniz diye söz vermişler. Kim söz vermiş AKP'li bakanlar söz vermiş. Kandırmışlar. Şimdi bunları iş güvencesiz geçici işçi statüsüne dönüştürmek istiyorlar. Bunlar ekmeğine sarılmış insanlar. Bu çalışma bakanı, açıkçası bunların aleyhine çalışan bir bakan. Ne hakla, sen kim oluyorsun da işçiyi tehdit ediyorsun. 4-C olmazsa başka şey olur. Ne demek yani? Bu 4-C kalktığı zaman insanları işsiz bırakacaklarmış. İşsizlikle tehdit ediyor. Böyle bakan olur mu ya? İş sahibi olanları, işsizlikle tehdit ediyor" dedi.

"SÜRGÜNLE TEHDİT EDİYORLAR"

Hükümetin sadece Tekel işçilerini değil, bakkalları, eczacıları, 4-C'lileri de tehdit ettiğini savunan Vural, "Bu nasıl demokrasi anlayışı? Bu insanlar birinci sınıf vatandaştır. Kulu değil. Çalışma Bakanı'nın da kulu değiller. O bakımdan hadlerini bilsinler bunlar. Eğer hukuka aykırı bir durum varsa, devletin tedbir alması gerekir. Ne olacak yani, bu insanları hep asgari ücrete mi mahkum edeceksin? Tekel işçileri düşman mı? PKK'ya karşı direnmeyenler, bugün kalkmış Tekel işçilerine karşı hükümet direniş yapıyor. Ne yapacaksınız? coplayıp, gazlayıp, yok mu edeceksin, öldürecek misin? Sürgüne mi tabi tutacaksın? Sürgünle tehdit ediyorlar. AKP'li belediye başkanları il başkanları, ilçe başkanları gidiyorlar, bu aileleri tehdit ediyorlar. Siz bunu kabul etmezseniz, o il dışında sizi başka yerlere sürgüne tabi tutarız diyorlar" dedi."

UNUTMA TAYYİP, SENDEN BÜYÜK MİLLET VAR"

Oktay Vural, hükümetin millete eziyet eden hükümet haline geldiğini iddia ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Malesef bu hükümet, milletine eziyet eden bir hükümet haline gelmiştir. Her yer tehdit altında. Herkes tehdit altında. Hükümeti uyarıyorum: Bu millet sıkıntı içerisinde, derdi var. Bu derdi ile ilgilenin çözüm yolu bulun. Bir gecede kalkıp, tütün fonunu kaldırıp, yabancı sigara tekelleri için piyasayı açacağınıza bu insanların dramı ile ilgilenin. Hükümet aklını başına almalıdır. Bu milletin hükümeti olduğunu bir gün olsun hatırlamalıdır. Ve bu insanlarımızı açlığa mahkum ederek tehdit etmektedirler. Milleti hükümet tehdit ediyor. Artık yeter. Her gün telefonlarımıza el uzatıyorlar, kurumlarımıza el uzatıyorlar. Artık bu hükümet bu milleti idare edemez hale gelmiştir. Türk milletini tehdit eden bir hükümet. Bu hükümet milletin hükümeti değildir artık. Milletin hükümeti olmaktan çıkmıştır. Evet, milletin iradesini kullanıyorlar, ama bu millete hizmet etmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Unutma Tayyip, senden büyük millet -vatan