Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda partililere hitap ediyor. Erdoğan konuşmasına bayram kutlamasında bulunarak başladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

SINIRÖTESİ OPERASYON: "Terörün milletimize yaşattığı acılar için yeter artık dedik ve Meclisimizin verdiği karar ile terörle mücadeleye başladık. Kimsenin bizden sessiz kalmamızı bekleme hakkı yok. Şimdi yapılan bu operasyonlar meşru hakkımızı kullanmaktan ibarettir. Sınır ötesinin tek hedefi terör örgütü PKK'dır."

MUHALEFETE ELEŞTİRİ: "Bu işi küçümsemeleri... Siyasi, askeri konularda gerekenler yapılmıyor gibi yaklaşımlar içinde olması düşündürücü. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz üzüm mü yiyorsunuz. Sizin derdiniz ne? Yapılacak bir şey varda bu iktidar yapmıyorsa siz onları söyleyin. Ama bunların böyle bir projeleri de yok. Ne yapacağız kardeşim! Varsa yapılacak bir şey söyle. Kusura bakma hamaset istiyorsan o sizin işiniz, biz iş yapıyoruz. Biz tahrik eden değil, çözen taraf olacağız."

IRAK İLE DOSTUZ: "Onlara olumsuz bir bakışımız söz konusu olamaz. Dost ve kardeşliğe katkıda bulunmayı sürdürmeye kararlıyız. Irak'ın siyasi bütünlüğüne büyük önem vermekteyiz. Uluslararası hukukun gereklerini de çok iyi biliyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bütün tedbirleri alarak bu adımı attık, bu yola öyle çıktık. Hangi ülke nasıl değerlendirirse değerlendirsin. Biz uluslararası hukukun verdiği tüm yetkileri kullandık, kullanacağız. Biz sivilleri hedef almadık, almayacağız. Hedefimiz terör örgütüdür. "

KİMSE İTİRAZ EDEMEZ! : "Bu urun bünyeden çıkarılması için komşumuz Irak yönetimine defalarsa ilettik. Ancak tüm dünya biliyorki sonuç alınamadı. Aksine menfur cinayetlere yenileri eklendi. Türkiye için sabrın tükendiğini, bıçağın kemiğe dayandığını ifade ettik. Bugün Türkiye gereken cevabı veriyorsa buna bu saatten sonra kimsenin itirazı olamaz."

İSTANBUL'DAKİ NERON: "Bu araçları kim, neden yakıyor. Vatandaşların günahı ne? Buna şimdi kim sessiz kalabilir. Kasımpaşa'da benim doğup büyüdüğüm yerde ellerinde molotof kokteyli ile halkı taciz edenlerin olması, bunlara polisin müdahele etmesine itiraz hakkımız var mı? Bu hassasiyetler halkımızda ister istemez birşeyler meydana getiriyor. Duygusal olmayacağız ama gerekeni de yapacağız. Bunlara ne madur ne masum diyemeyiz. Vatandaşımın yaşama hakkına kastedenlere güle güle diyemeyiz. Gereken neyse yapmak görevimiz.

KOMŞULARA UYARI! : "Komşularımıza yönelik hasmane girişimimiz yok. Ama bize karşı hasmane tutum içine girenlerin Türkiye'nin gücünü görmeleri kendi yararlarınadır. Bizim hedefimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kampları. Biz teröristin ırkına, kavmine, diline bakmıyoruz. Bu milletin bir ırk, kavmiyet problemi olmamıştır. Hain odaklar kardeşlik duygularımızı hedef alıyorlar. Bizim hedefimiz bu terörü bu coğrafyanın üstünden kaldırmak. Terör sadece bizim değil, Kuzey Irak'ın gelişiminde de büyük engel.

EN ÇOK GÜNEYDOĞU İSTİYOR: Bu sonuca ulaşmak en çok Güneydoğu anadoludaki halkımızın arzusudur. Zira teröristler en çok onlara zarar verdi. Bölgeye özel yatırımcı gelemiyor. Bunu da terör örgütü özellikle, oranın kalkınmasını istemiyor. Terör örgütü bölgemdeki halkın huzur ve refahı ile derdi yok. Onun için de o bölgedeki benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır, bunu da böyle bilin. Biz bu ülkenin her insanını bir bildik. Aramızdaki kardeşlik hukuku ebedi. Bu hukuku bozmaya şimdiye kadar hiç bir güç bozamadı, şimdide bozamayacak. "

SİVİLE ZARAR VERMEDİK: Kim Türkiye'nin Kuzey Irak'taki sivillere zarar vereceğini öne sürüyorsa yalan söylüyordur. Bunu da söyleyen bellidir, terör odaklarıdır. Dünyada haklılığımızı kabul ediyor. Türkiye daha önce hiç olmadığı kadar bu operasyonla ilgili destek gördü.