Güvenlik güçleri, Mardin'in Nusaybin ilçesi Bakok Dağı ve Korucu köy kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda örgüte ait çok sayıda sığınak buldu. Sığınakların içinde yapılan aramalarda çok sayıda yaşamsal malzeme ve bomba imalatında kullanılan patlayıcı madde ile bu patlayıcılarda kullanılmak üzere büyük ve küçük piknik tüpleri bulundu.

Korucu köyünde ortaya çıkan sığınakta ele geçirilen patlayıcılar ve piknik tüplerinin askeri araçların geçiş güzerg'hlarında ve askeri noktalara saldırı amacı ile hazırlandığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin dikkati sonucu Nusaybin'de olası eylemlerin önüne geçildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ, HEDEFLERİNİ BULMAK İÇİN NAVİGASYON CİHAZI KULLANMAYA BAŞLADI

Son günlerde terör örgütü PKK'nın bölgede yolları gösteren navigasyon cihazları kullandığı dikkat çekiyor. Güvenlik güçlerinin kırsal kesimde sığınaklarda ortaya çıkardığı malzemelerin arasında sık sık navigasyon cihazı yer alması PKK terör örgütünün askeri karakolları ve hedefleri bulmak için bu cihazı kullandığı ortaya çıktı. Özellikle Kuzey Irak ve Suriye üzerinden Türkiye'ye sızan teröristler, hedeflerini bulmak için navigasyon cihazlarından faydalanıyor.

MARDİN'DE EYLEM YAPAMAYAN ÖRGÜT VATANDAŞIN TRAFOSUNU PATLATIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, terör örgütüne yönelik son günlerde Mardin'de düzenlenen operasyonlarda büyük darbe vurulduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin Nusaybin kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda sığınak ele geçirildiğini söyledi. Vali Ayvaz, "Nusaybin'de bulunan sığınakta bomba imalatında yapılacak tüpler malzemeler ele geçirildi. Sığınaklarda yapılan aramada bomba imalatında kullanılan patlayıcılar,16 adet küçük tüp, 2 adet büyük tüp, 150 adet kullanılmamış büyük boy pil, muhtelif tıbbi malzeme, 1 adet DVD oynatıcı, 162 adet CD, 1 adet navigasyon cihazı bulundu. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Halkımızın huzuru için güvenlik güçleri Ramazan ayında bile gece gündüz operasyonlarını sürdürmektedir." dedi.