CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır'a gitti, sevgi gösterileriyle karşılandı. Bundan da son derece memnunum" dedi.

Kılıçdaroğlu, yeni yılı geçirmek için gittiği Soma'dan Ankara'ya dönüşünde, Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretini nasıl değerlendirdiği sorusuna Kılıçdaroğlu, "Gayet iyi. Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır'a gitti, sevgi gösterileriyle karşılandı. Bundan da son derece memnunum" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "MHP liderinin sert bir eleştirisi vardı" ifadesi üzerine de "Sayın Bahçeli, eleştiri yapabilir tabii. Ona da saygı göstereceğiz" diye konuştu.

"Deniz Feneri ile ilgili Almanya'daki dosyaları incelemek için üç savcı görevlendirildi. Bazı kesimler, bunun geç olduğuna ilişkin eleştiriler yöneltiyor. Siz neler söyleyeceksiniz?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:
"Doğru, ben grup başkanvekili iken dönemin Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin idi. 'Deniz Feneri savcılarının sağlıklı bir soruşturma yürütmeleri için Almanya'ya gitmeleri gerektiğini' ifade etmiştim. Kendisi de bana, 'böyle bir talep gelirse bu talebi süratle değerlendireceklerini' söylemişlerdi. Ancak şimdi gidebiliyorlar. Bir hayli gecikme var. Zaten Deniz Feneri ile ilgili gelişmeleri biz yakından izliyoruz, ama gecikmeden büyük kaygı duyduğumuzu da ifade etmek isterim."

Bu arada Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanındaki görevliler ve basın mensupları ile tokalaşarak mutlu bir yıl temennisinde bulundu.

AA