"Çok ilaç kullanıyordu hep midesini yıkardım"

ABD"nin Los Angeles şehrinde dört gün önce evinde ölen ünlü yıldız için 17 yıldır çalışan ancak aralık ayında işine son verilen Ruandalı dadı Grace Rwaramba (42), “O kadar çok ilaç alıyordu ki, sürekli midesini yıkamak zorunda kalıyordum” dedi. Rwaramba şu ifadeleri kullandı: “Bir süre tüm masraflarını Amerikalı Müslüman derneği "Nation of Islam" karşıladı. Bazen cebinde tek kuruş bile olmuyordu. Çocukların doğum gününde kullandığımız balonları bile kendi paramla aldım.” 50 yaşında yaşamını yitiren Jackson"un yemek yemediğini ve aldığı ilaçlar yüzünden ayakta durmakta bile zorlandığını söyleyen Rwaramba, “Onu çocuklara göstermeye korkuyordum. Evsizler gibi sürekli oradan oraya geziyorduk. Bahreyn"deki prensin yanından ayrıldıktan sonra İrlanda"da bir arkadaşımın küçük evinde kaldık. Herkes onu aldatıyordu. Japonya"da 1 milyon dolara konser anlaşması yaptı. Ama eline sadece 200 bin dolar geçti. Para konusunda hiçbir bilgisi yoktu. Önüne gelen herşeyi imzalıyordu. Londra"da yapacağı 50 konserlik turnede de yalnızca 10 konser vereceğini sanıyordu” diye konuştu.

Obama"dan baş sağlığı

Jackson"ın ailesi, otopsi yapılarak kendilerine teslim edilen cesede ikinci kez otopsi yaptırdı. Aileden yapılan açıklamada Jackson"un ölümü konusunda halen yanıtlanmamış sorular bulunduğuna dikkat çekildi. Öte yandan Jackson"un ailesinin ölümünden 2 hafta önce ünlü şarkıcıyı ilaç bağımlılığı yüzünden hastaneye yatırmayı planladıkları da ortaya çıktı. ABD Başkanı Barack Obama da Jackson"un ailesine baş sağlığı diledi.

"Şarkı söyleyemiyordu"

Jackson"ın biyografisini yazan ABD"li gazeteci Ian Halperin, 2008"in Aralık"ında şarkıcının sağlık sorunları yüzünden 6 ay içinde öleceğini öne sürmüştü. Bu iddia Jackson"un sözcüsü tarafından yalanlanmıştı. Ancak Jackson iddianın ortaya atılmasından 6 ay 1 gün sonra öldü. Halperin"e göre Jackson akciğerlerine zarar veren bir genetik hastalığa yakalandı ve bu yüzden şarkı bile söyleyemiyordu. Doktorları ise neredeyse hiç yemek yemeyen sanatçının anoreksiye yakalanmasından endişe ediyordu. -vatan