Tobol'un Kazakistan Ligi'nde 14-15 haftadır maç yaptığını, bu nedenle Galatasaray için zor bir rakip olduğunu belirten Rijkaard, 'Bizim için önemli bir maçtı. Kazanmak için oynadığımız bir maçtı. Takımımı tebrik ediyorum, bunu başardılar. Çok fedakarlık yapmamız gerekiyordu bunu biliyorduk ve bunu da yaptılar. Tobol kendi liginde 14-15 maç oynamış. Daha hazır bir takım. Bizim için ise biraz erken gelen bir maç oldu. 7-8 tane milli futbolcumuz vardı. Onlar için 90 dakika oynamaları biraz zordu. Çok kolay olmadı ama bizim için çok güzel ve önemli bir galibiyetti, oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum.' dedi.

Hollandalı teknik adam, bir basın mensubunun 3. turdaki rakipleri İsrail temsilcisi Maccabi Netanya maçı için ne düşündüğünü sorması üzerine ise, 'Turları geçtikçe güçlü takımlar geliyor bu normal. Ama milli oyuncularımız da performans olarak iyi duruma geliyorlar, biraz süremiz de var, milli oyuncuların da tamamen bize katılmasıyla daha iyi olacağız.' cevabını verdi.

Tobol'a verilen pozisyonlar ve takımın defansıyla ilgili bir soruya ise Rijkaard, 'Takımın geneline bakıyorum, sadece defansa değil, Tobol'un hedefi buydu, kaptığı toplarla uzun paslar çıkarıp pozisyon bulmaktı, bunu yaptılar. Biz bunu biliyorduk ve hazırlıklıydık. Pozisyonlar verdik, bu tür hatalar da olur, fakat geneline baktığımızda iyiydik.' diye cevap verdi.

Rijkaard, Barcelona'dan da öğrencisi olan Deco'nun Galatasaray'a transferinin sözkonusu olduğunun sorulması üzerine ise, 'Ben de ilk kez duydum. Fakat beni şaşırtmadı. Beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, ama Deco transferinden haberim yok, ilk kez duydum.' diye cevap verdi.

Hollandalı teknik adam, Sarı - kırmızılı taraftarlar ve Arda'nın performansı ile ilgili olarak ise, 'Taraftarlarımız da oyuncularımız gibi fedakarlık yaptı, onlar için de zordu ama bizi yalnız bırakmadılar. Arda'ya gelince evet farklı pozisyonda oynadı. Fakat orta sahamızda Mustafa Sarp, Ayhan da Arda gibi iyiydi. Arda çok çok hazır olmamasına rağmen iyi bir maç çıkardı. Yorucu ve zor bir pozisyonda oynadı ve yapılması gerekeni yaptı. Çok efor sarfetti, başarılı da oldu.' ifadelerini kullandı. - cihan