Anne, Hayley Phillips, ikizlerden ilki Ryan"ı dünyaya getirdiğinde diğer ikizin de onu hemen izleyeceğini düşünmüştü. Ama öyle olmadı. Öteki ikiz 51 saat sonra dünyaya geldi.

Farklı günlerde doğan ikizlerin burçları da birbirinden farklı. Bugünlerde ilk doğum günlerini kutlayacak olan bebeklerden 23 Ağustos"ta doğan Ryan aslan burcuyken, 25 Ağustos"ta doğan Lewis Başak burcu oldu.

Burçları da, doğum günleri de, doğdukları yerler de farklı

24 yaşındaki anne Phillips"in belirttiğine göre farklılıklar sadece doğum tarihi ve burçlarla da bitmiyor. İki farklı doğum süreci yaşadığını bildiren Hayley, ikizlerden birinin doğumunun evde, diğerinin ise hastanede gerçekleştiğini anlatırken “Eğer Lewis bir kaç gün sonra doğmuş olsaydı, okula başlayacağı dönemler de ikizi Ryan"dan farklı olacaktı” dedi.

Geçen sene, 11 hafta önceden gelen doğum sancısı nedeniyle Sunderland Royal Hastanesi"ne kaldırılan genç kadına doktorlar enfeksiyon teşhisi koydu ve tedavisinin ardından aynı gün içinde taburcu edildi.

Sunderland"deki evlerine döndükten 10 dakika sonra aniden başlayan doğum sancısıyla, hayat arkadaşı 32 yaşındaki Craig Selbie"nin yardımıyla ilk oğulları Ryan"ı banyoda doğurdu. Daha sonra hastaneye götürülen kadın, ikinci doğum için hazırlandı ve 51 saat sonra ikinci oğulları dünyaya gözlerini açtı.



DÜNYADAN KISA KISA....

HOLLANDA YURT DIŞINA GÖNDERİLEN ÇOCUK PARASINI AZALTILACAK
Hollanda hükümeti, AB üyesi ülkeler dışından bu ülkede yerleşik yabancıların geldikleri ülkelerde bulunan çocuklarına, "çocuk parası" adı altında verilen ödeneklerde kısıtlamaya gidecek. Aile ve gençlikten sorumlu Bakan Andre Rouvoet, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye ve Fas gibi ülkelerde bulunan çocuklara verilen yardım ödeneklerinin, o ülke koşullarına göre yeniden değerlendirilerek miktarlarda kısıtlamaya gidileceğini bildirdi. Hükümete göre, Türkiye ve Fas gibi ülkelerin yaşam koşulları Hollanda ile karşılaştırıldığında daha ucuz ve bu nedenle Hollanda dikkate alınarak belirlenen çocuk parası ödeneğinin bu ülkelerde bulunan çocuklar için düşürülmesi gerekiyor.

RUSYA'DA PETROL TANKINDA YANGIN: 3 ÖLÜ
Rusya'da önceki gün bir petrol pompalama istasyonundaki petrol tankında çıkan yangında üç itfaiye erinin öldüğü bildirildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığının bölge temsilcisi yaptığı açıklamada, Hanti-Mansiysk bölgesinde bulunan Konda petrol pompalama istasyonunda çıkan yangında 5 itfaiye erinin de ciddi şekilde yaralandığını, yangının bu sabah kontrol altına alındığını belirtti.

ÇİN, TARİHİNİN EN BÜYÜK DENİZ ARAMA-KURTARMA TATBİKATINI YAPACAK
Çin, tarihinin en büyük deniz arama-kurtarma tatbikatını Doğu Çin denizinde yapacak. Şinhua ajansının haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı ve Çin'in Cıciang Eyaletinin de katkıda bulunacağı tatbikata, 35 gemi, 3 uçak ve 1000'den fazla görevli katılacak. Senaryo gereği kimyasal madde yüklü bir kargo gemisi ile yolcu gemisinin çarpışacağı tatbikatta, 90 dakika içerisinde insanların tahliyesi, denize sızan kimyasalların temizlenmesi ve sahil bölgelerinde güvenliğin sağlanması için çalışılacak. Bu kapsamda sahillerde yaşayan 16 bin kişi de boşaltılacak.

18. YÜZYILA AİT SAKSI 120 TL'YE YURT DIŞINA GİTTİ
Ebay isimli internetten satış sitesinin İngiltere sayfalarında, 18. yüzyıla ait olduğu iddia edilen bir çinili saksı, yaklaşık 120 TL'ye satıldı. Türkiye'den bir kişinin satışa sunduğu çini desenli saksının Kütahya-İznik bölgesine ait olduğu ve Osmanlı döneminden kaldığı belirtildi. Orijinal olduğu ifade edilen 16,5 santimetre yüksekliğinde ve 17,5 santimetre genişliğindeki saksının bir kenarında küçük bir kırık olduğu dikkati çekti.

Satıcının, aynı internet sitesinde, 18. ve 19. yüzyıllara ait olduğunu bildirdiği çinili tabak ve vazoları da yer alıyor. Daha çok Osmanlı dönemine ait ürünleri satışa sunan kişinin, bir süre önce de yine 18. yüzyıla ait olduğunu iddia ettiği 21 santimetre çapındaki çinili bir tabağı 550 TL'ye satmıştı. / hürriyet