Karabük'te yıllarca okuyan, öğretmen olan, sınava giren, atamaya hak kazanan ancak ataması bir tülü yapılmayan, daha sonra bir ilaç firmasında çalışmaya başlayan ve çalıştığı firmanın verdiği araçla kaza yapıp vücudunun yüzde 90'ı engelli hale gencin dramı yürek burktu. Genç yaşında engelli kalan genç öğretmen, ilköğretim okulu öğrencilerine, trafik kazalarıyla ilgili ders veriyor.


Karabük'te, ataması yapılmadığından ilaç firmasında çalışmaya başlayan ve otomobiliyle kaza yapıp engelli olan genç öğretmen, ilköğretim okulu öğrencilerine, trafik kazalarıyla ilgili ders veriyor.

Öğretmen olanak ataması yapılmadığı bir ilaç firmasında çalışırken 2006 yılında geçirdiği trafik kazasında omuriliğine aldığı darbe nedeniyle yüzde 90 engelli olan Volkan Güngör (25), “Trafik Sizi de Engellemesin” projesiyle çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yapma imkanı buldu.

Güngör, İl Emniyet Müdürülüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen proje ile Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda ilköğretim öğrencilerine yönelik trafik kazaları ve önlemlerine yönelik derslere başlamanın heyecanını yaşadı.

Engelli duruma düşmeden önceki hayatından görüntülerin yer aldığı sunum eşliğinde, trafik kazasının ardından hayatının nasıl değiştiğini ve yaşadığı zorlukları anlatan Güngör, genel trafik kuralları hakkında da öğrencilere bilgiler veriyor.

Proje sayesinde ilk kez öğrencilerle buluşan genç öğretmen, her ay ilköğretim okullarından karma olarak seçilen öğrencilere bilgiler vererek trafik kazalarına duyarlılığın artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

“İLK DERS HEYECANI”

Volkan Güngör, yorgun, dalgın ve biraz süratliyken yaşadığı kaza sonucu felç olduğunu, artık “keşke” demek için de çok geç kaldığını söyledi.
Sınıf öğretmenliği için ataması gerçekleşmediğinden ilaç firmasında çalışmaya başladığını, trafik kazasını da işi gereği otomobil kullanırken geçirdiğini bildiren Güngör, şunları kaydetti:

“Ellerim ve ayaklarım da olmak üzere vücudumun büyük bölümü felçli durumda. Genç yaşta trafik kazası nedeniyle bu hale geldim. Kazalar konusunda insanların, özellikle yeni neslin bilinçlendirilmesi önem taşıyor. Proje bana anlatılınca seve seve kabul ettim. Böylece ilk kez öğretmen olarak öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşadım. Şu anda yaşamımı özel engelli aracıyla sürdürebiliyorum. Projeyle engellerime rağmen öğrencilere ders verebilmenin mutluluğunu yaşıyorum.”

Güngör, derslerde çocuklara sağlıklı insan olarak yapabildikleriyle felçli haliyle yaşadığı zorlukları anlattığını ifade ederek, “Giyimimden yemek ihtiyacıma kadar annem karşılıyor. Benim hayatım, trafik kazalarının kötü sonuçlarının en güzel örneğidir. Bu konuda çocuklar, hayat hikayemi dinledikçe ailelerini uyaracak ve bilinçlenmelerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Hürriyet