Cumhuriyet Halk Evleri Kuşadası Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği, çocuklarla yaşanan iletişim sorunlarının çözümü konusunda Kuşadası Atınç Otel'de bir konferans düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Halk Evleri Yönetim Kurulu Üyesi olan sosyolog ve kariyer danışmanı Neslihan Erdoğdu Serbest'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı çok sayıda kişi takip ederek bilgi aldı.
Çocukların büyürken aile bireyleri ile iletişiminde nerede hata yapıyoruz, nasıl davranmamız gerekir gibi konularda konuşan Neslihan Erdoğdu Serbest, 20 yıllık eğitimcilik hayatından ve birikimlerinden yola çıkarak anne ve babaların önce kendilerini tanımalarını önerdi. Çocukları bir birey olarak görmek ve kendimize benzemediğini unutmamamız gerektiğini ve asla "ben senin yaşındayken" diye kendimizden örnek vermemek gerektiğini söyledi.
Neslihan Erdoğdu Serbest, çocukların sınav stresi ve meslek seçimlerinde ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü ve daha sonraki konferanslarda bu konulara değineceğini belirtti.
Derneğin Yönetim kurulu olarak çocuk eğitimi ve anne ve babaların bilgilendirilmesi toplantılarına devan edeceklerini belirten Başkan Sevdiye Çetin de, Neslihan Erdoğdu Serbest'e bir teşekkür plaketi verdi. Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün'ün eşi Sabahat Altungün de konuşmacıya teşekkür ederek yararlı bilgiler aldıklarını ve tüm aile bireylerinin çocuk büyütürken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. -iha