Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Yüreğir ilkezinde meydana geldi. 3 katlı evin bahçesinde bulunan asma ağacından tırmanan hırsız, 2'nci katta bulunan 31 yaşındaki Sedat Yeşilağaç'a ait daireye girdi. 
 
Balkon kapısını açarak içeri giren hırsız evde değerli eşya aradığı sırada evin 9 yaşındaki çocuğu Mert tarafından fark edildi. Küçük Mert'in 'anne hırsız' diye bağırması ve 2 yaşındaki Berk'in ağlaması üzerine çocukların annesi 25 yaşındaki Tuğba Yeşilağaç uyandı. Bir anda hırsızla karşılaşan genç kadın hırsızla boğuşmaya başladı. 
 
Üzerinde taşıdığı bıçağı çeken hırsız, kadını 3 yerinden hafif şekilde yaraladı. Genç kadının boynundaki altın kolyeyi de alan hırsız, daha sonra kayıplara karıştı. Çığlıkları fark eden komşularının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.
Ayakta tedavi edilen Tuğba Yeşilağaç, polise verdiği ilk ifadesinde çocuklarını korumak için hırsızla boğuştuğunu söyledi. Olay sırasında işte bulunan Sedat Yeşilağaç, olayı duyduktan sonra evine geldi. Yeşilağaç hırsızın asmadan tırmandığını düşünerek eline aldığı baltayla ağacı kesti.
210 lira, bir çift altın küpe ve altın kolye çalarak kayıplara karışan hırsızın yakalanması için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.