İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, yeniden biraraya gelmek istediği boşandığı eşi Burcu Taşçı'nın, barışma teklifini kabul etmeyip "Seni sevmiyorum, seninle evlenmeyeceğim" demesine sinirlenip iki çocuğunun gözleri önünde 23 yerinden bıçaklayarak öldüren Serkan Yıldırım hakkında, ağışlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Burcu Taşçı'nın annesi Gülten Keser ise torunlarının velayetinin babalarına verilmesine isyan edip hukuk mücadelesi başlattı.

Olay, geçen Haziran ayında İzmir- Çeşme Otoyolu, Alaçatı yakınlarında meydana geldi. Babasına ait işyerinde çalışan Serkan Yıldırım, iki yıl önce boşandığı eşi Burcu Taşçı'yla tekrar birleşebilmek için yanlarına iki çocuğunu da alıp tatile çıktı.

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE DEHŞET

Çeşme İlçesi'nde Serkan Yıldırım, ayrıldığı eşi Burcu Taşçı, 2 yaşındaki oğlu Bertay Yıldırım ve eşinin ilk evliliğinden olan 11 yaşındaki Mert Pırasa'yla, otele yerleşip denize girerek piknik yaptı. Daha sonra İzmir'deki evlerine dönmek için yola çıkan Serkan Yıldırım, tatil süresince sık sık tekrarlağı barışma teklifini araç içerisinde yineledi.

Burcu Taşçı, boşanmalarının ardından iddiaya göre kendisini sürekli rahatsız eden ve barışmak isteyen Serkan Yıldırım'ın son teklifini de reddetti. Bu sırada başlayan tartışmada, yola atlamak isteyen Taşçı, aracın eski eşi tarafından durdurulması üzerine ise kendisini bu kez içerisinde kilitledi.

Taşçı'nın, "Seni sevmiyorum, seninle evlenmeyeceğim" diye bağırmasına sinirlenen Serkan Yıldırım, zorla kapıyı açıp eski eşine saldırdı. Burcu Taşçı, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 23 bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından dağlık araziye doğru bir süre kaçan Serkan Yıldırım'da bileklerini kesip intihar girişiminde bulunduğu kayaların arasında baygın halde yerde yatarken bulundu.

AĞIR CEZA İSTEMİ

Tedavisinin ardından tutuklanan Serkan Yıldırım hakkında, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruymasının Eylül ayında yapılacağı öğrenildi.

Kızının ölümüyle yıkılan anne Gülten Keser ise velayetleri kanun gereği katil zanlısı Serkan Yıldırım'a geçen torunları için hukuk mücadelesi başlattı. Yıldırım'ın yakınlarının bu nedenle torunları 5 yaşındaki Kardelen ve dehşete şahit olan Bertay'ı almak istemesi üzerine Gülten Keser, Karşıyaka Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Torunlarının babalarının kızını öldürdüğünü ve halen cezaevinde bulunduğunu bu nedenle de velayetin kaldırılmasını isteyen Gülten Keser, "Sürekli Serkan Yıldırım'ın yakınlarınının taciz ve tehditi altındayız. Kızımı aldılar ama torunlarımı vermemek için elimdeki tüm imkanı kullanacağım. Onları kızımdan bana kalan emanet. Kızım iyi niyetini canıyla ödedi. Onu öldüren Serkan Yıldırım en büyük cezayı almasını istiyorum" dedi.
Vatan