İngiliz eşi tarafından çocuklarının cinsel tacize uğradığını öğrenip, ardından çocuklarını Türkiye’ye kaçıran Elke Per iki çocuğuyla intiharından önce 4 ayrı mektup bıraktı. Talihsiz kadın, “Pislik içine girdim. Kurtulamıyorum. Çocuklarımı çok seviyorum ve onları o pis adama bırakmıyorum” diye yazdı...

MEKTUPLAR TÜRKÇE, İNGİLİZCE VE ALMANCA

Elke Per, önce İngiliz eşi Justin Mellersh tarafından çocuklarının cinsel tacize uğradığını öğrendi. Ardından hukuki süreçler tıkanınca çocuklarını Almanya’dan Türkiye’ye kaçırdı. Türk anne ve babadan Almanya’da dünyaya gelen Alman asıllı matematik öğretmeni İlknur Per’in (Elke Mellersh) iki çocuğuyla intiharından önce ikisi Türkçe, diğerleri İngilizce ve Almanca 4 mektup yazdığı ortaya çıktı.

Per mektubunda, “Demek dünya pis. Ben kocamla evlendim, pislik içine girdim. Kurtulamıyorum. Çocuklarımı çok seviyorum ve onları o pis adama bırakmıyorum. Bir gün bile olsa çocuklarım neler çekerler, anlatamıyorum” diyor.

Türkiye’ye geldikten sonra eşi bulmasın diye 5 kez adres değiştiren, çaresizliğe kapılınca yerleştiği Aydın Söke’deki dağ evinde çocuklarıyla ölüm uykusuna yatan Per, mektubunda, “Artık çok üzülmüyorum. Çocuklarım büyüsünler istedim, mutlu olsunlar istedim. Ama tek başıma yapamıyorum. O pis adam bizi bırakmıyor. Benim harika çocuklarımın başka şansı yoktu” ifadesini kullanıyor.

'BENİM DOĞMAM BÜYÜK BİR YANLIŞLIK'

Genç kadın, annesine yazdığı mektupta ise “Sevgili anne, sadece sana üzüldüm. Seni ne kadar seviyorum anlatamam. Sen benim için en güzel, en tatlı, en iyi kalpli annesin! Başka bir yol yok. Çocukları o adamdan kurtaramıyorum. Olmuyor. Onun yaptıklarını sana hiç anlatamadım. Bir tane kahramanımsın, öptüm” diyerek veda ediyor. Elke Per, kız kardeşine yazdığı mektupta da şu ifadeye yer veriyor: “Seni çok seviyordum. Üzülmezsen beni mutlu edersin. Başka bir kurtulma şansım yoktu. Benim doğmam büyük bir yanlışlık. Büyük bir yanlışlık, işte bizim dünya.”

‘TOPLUM ÇOCUKLARI KORUMUYOR’

Per, bir yakınına yazdığı mektupta da, “Toplum çocukları korumuyor, asla anneleri umursamıyor. İnsanlar annelere yardım etmek istemiyorlar. Yalnız kaldım. Çocukları şeytan babalarından nasıl koruyacağımı bilemiyorum. Oğlum, babasıyla birlikte olmaktansa ölmenin daha iyi olacağını söyledi. Oğlum bu yargısında çok haklı” diyerek intiharın sinyallerini veriyor.

Genç kadın, Alman Aile Mahkemesi’ne hitaben sitem dolu mektupta da şöyle diyor: “Sizi kutluyorum, çok başarılı oldunuz. Çocukları için her şeyi yapan eğitimli bir anneyi, çılgına çevirdiniz. Gerçekten üstüne basa basa sizi kutluyorum.”

VASİYETİ TÜRKİYE’DE GÖMÜLMEK

Per’in Türkiye’deki yakınlarının şu an tek isteği, genç kadının vasiyetini yerine getirerek, çocuklarıyla birlikte Türkiye’de defnedilmesini sağlamak. Per’in yakınları, “Elke’in son isteği buydu. Bu çocuklar, aynı zamanda bizim çocuklarımız. İsterlerse kendi dini inançlarına göre tören yapabilirler. Ancak bu konuda onlardan anlayış bekliyoruz” dediler. (HABERTÜRK)