Merkez Yıldrım ilçesi Çınarönü Mahallesi 2. Bal Sokak üzerinde Murat Kandöken'in oturduğu evde bilinmeyen bir sebepten ötürü yangın çıktı. Evin yandığı haberini alan Kandöken'in akrabası Hüsamettin Yıldız, kendi canını hiçe sayarak yanan eve girdi. Dumanlar içindeki eve giren Yıldız, içeride kimsenin olmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Yıldız, balkona çıkarak evde kimsenin olmadığını söyledi.
Dumandan etkilenen Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından aşağıya indirildi. Bu arada dumandan zehirlenen vatandaşların olabileceği ihtimaline karşı olay yerine 112 ekipleri istendi.
Kiracı olarak oturduğu evinin yandığını görünce hemen olay yerine gelen Murat Kandöken ise çocuklarının yanına koştu. Neye uğradığını şaşıran baba, küçük çocuğunu kucağına alarak ambulansa koştu. İki erkek, bir kız çocuğu sahibi olan Murat Kandöken eşi ve çocuklarını ambulansa bindirirken, kendisi de yangını söndürme çalışmalarına katıldı.
İşsiz olan ve evde kiracı olarak oturan Kandöken'in evinde bulunan eşyaların çoğu yandı. Akrabaları için canını hiçe sayan Yıldız ise, "Beni telefonla arayarak evin yandığını söylediler. Hemen koşarak geldim ve eve girdim. Kendimi hiç düşünmedim çünkü evdeki çocukların canı benimkinden daha önemliydi. Allah'tan evde kimse yoktu" diye konuştu.

KUR'ANI KERİM'E BİR ŞEY OLMADI
Yangında eşyalar küle dönerken, oturma odasında bulunan Kuran'ı Kerim'in yanmaması ise dikkat çekti. Kuran-ı Kerim'i eline alan Yıldız, "Ben odaya girdiğimde duvarda asılı olan Kuran'ı Kerim'in yanmadığını gördüm. Oysa odadaki bütün eşyalar yandı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra Kur'an-ı Kerim'i duvardan indirip mutfağa getirdim" dedi.
Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde araştırma yaparken, yangının televizyonun elektrik kablosundan çıktığı tahmin ediliyor.