Dinçer, "Hafta sonları da eğer istiyorlarsa velilerimiz de öğrencilerimizle birlikte buralardan yararlanabilecek. Başka bir ifadeyle biz bilgisayarları ve kütüphaneleri halkın en yakınına getiriyor, adeta halk kütüphanelerini yeniden kurduruyoruz. Böylece çocuklarımız, internet kafelerden kurtulmuş olacak." dedi.

Bakan Ömer Dinçer; Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve gönüllü belediyeler işbirliğiyle düzenlenen "Okullar hayat olsun" projenin imza törenine katıldı. Programa Bakan Dinçer'in yanı sıra; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, ilçe belediye başkanları ve milli eğitim müdürleri katıldı. Okulların, halkın ve çocukların daha rahat kullanmasını sağlayan projeyi Ömer Dinçer, Hüseyin Avni Mutlu ve Kadir Topbaş imzaladı.

İmza töreninde konuşan Ömer Dinçer, bilgisayar laboratuarları ve kütüphaneleri birleştirerek çocukların ve halkın kullanımına açık salon haline getireceklerini söyledi. Dinçer, projeyi şöyle anlattı: "Bu projenin 3 ana ögesi var: Birinci ana ögesi; bilgisayar laboratuarlarının ve kütüphanelerin daha etkin kullanılmasını amaçlıyoruz. Siz de biliyorsunuz her okulda küçük ya da büyük genelde üst katlarda kütüphaneler vardır. Kimi zaman salonların en uzak yerlerinde kurulmuşlardır, kimi zaman da 'çocuklar kitap alır getirmez' diye kapısına kilit vurulmuştur. Bu zamana kadar 29 bin 500 okulumuza bilişim teknolojisi salonları kurduk. Ve 900 binden fazla bilgisayar gönderdik. Dolayısıyla o bilgisayarlar hemen hemen hepsi bilgisayar laboratuarlarında ders varken açık ve kullanılıyor. Ders yokken kullanılmıyor. Şimdi biz bu ikisinin de bu şekilde verimsiz kullanılmasından yakınarak bunu daha etkin kullanmak için bir çare düşünüyoruz. Bilgisayar teknolojileri sınıflarıyla kütüphaneleri birleştiriyor ve daha çok birinci katlarda öğrencilerimizin ve velilerimizin en kolay şekilde ulaşabileceği bir katta, daha geniş bir mekanda ikisini bir araya getirip kuracağız ve kapısı her zaman açık olacak. O kütüphanelerde kitaplarını istediği gibi okuyup yerine bırakabilecek. Ve hafta sonları da eğer istiyorlarsa velilerimizde buralardan yararlanabilecek. Başka bir ifadeyle biz bilgisayarları ve kütüphaneleri halkın en yakınına getiriyor, adeta halk kütüphanelerini yeniden kurduruyoruz. Bu açıdan başka bir fayda daha sağlayacağız; Çocuklarımız internet kafelerden kurtulmuş olacaklar."

Okul bahçelerinin de düzenleneceğini ifade eden Bakan Dinçer, "Okul bahçelerine üst süte duvarlar ve tel örgüler çekmek yerine duvarları daha da kısaltacağız. Özellikle ilköğretim okullarında geleneksel çocuk oyunları alanları kuracağız. Çocukar seksek oynayacaksa, çelik çomak oynayacaksa, ip atlayacaksa, satranç oynayacaksa veya mangala oynayacaksa bununla ilgili alanları yapma konusunda çalışmalar yapacağız. Bahçelerimizde amfi tiyatrolar kuracağız. Hafta sonlarında çocuklarımız aileleriyle buraya gelip etkinliklere katılabilecekler." ifadelerini kullandı.