Aydınlı çocukların Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında düzenliği "Çocuk İşçiliğine Hayır" sloganlı sergi ve kermesi ilgi gördü.

Aydın merkez Sevgi Yolu'nda açılan kermes ve sergide Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde barınan çocukların el becerilerinden oluşan eserler görücüye çıktı. Çocukların el emeği ürünlerin satıldığı kermesten elde edilen gelirin yine Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde barınan çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı belirtildi. Üzerlerine "Çocuk İşçiliğine Hayır", "12

Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" ve "Çocukların geleceğini karartmayalım" yazılı tişörtleri giyen çocuklar, kermeste kend el emekleri olan ürünleri tanıtmaya çalıştı.

SOKAKTAKİ ÇOCUK ve ALO 183 HATTININ ÖNEMİ

Çocuk İşçiliğine Hayır" sloganlı sergi ve kermeste sokakta dilendirilen, çalıştırılan ve yaşayan çocukları korumak amacıyla kurulan "Alo183" hattının öneminin anlatıldığı broşürler dağıtıldı. Sokak çocuklarına bireysel yardımın sorunu çözmediğinin vurgulandığı broşürlerde, sokakta yaşayan çocuklar için kuruluşlar ile işbirliği, aileye dönüş için tutum ve davranışlarda bulunulması, şiddete maruz kalan, ihmal ve istismar edilen çocukların ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi çağrısı yapıdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi'nce gerçekleştirilen sergide "Çocuk işçiliğine son verelim", "Çocuğunu çalıştırma", "Çocukların çalıştırılmasına izin verme" ve "Dilenen çocuğa para verme" sloganlarının yazıldığı döviz ve bildirilere yer verildi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png