Dr. Muzaffer Polat, yaptığı açıklamada, uyku bozukluğu olan çocukların okuma, yazma ve birçok yeteneklerinin bozulduğunu, fakat buna karşın sıhhatli bir şekilde uyuyanların okullarındaki derslerinde de başarılı olduklarını söyledi. Çocukların devamlı uyku bozukluğu çektiklerinde günlük yaşamlarında psikolojik davranışlarının bozulabileceğini söyleyen Polat, "Anaokulu ile ilköğretim yaşındaki çoçukların beyinleri henüz hızlı bir gelişim içinde. Yeterli uyku, fiziksel gelişimi sağlar. Beynimiz uyku

sırasında kesinlikle dinlenmez, bunun aksine uyanık olduğumuz zamanki kadar çalışır. Çocuklarda uyku çok önemlidir. Eğer düzensizlik süregeliyorsa uzmanlara gösterilmesi gerekmektedir" dedi.

"Her yaşın kendine göre ideal uyku süresi vardır" diyen Polat, "Kişiye göre değişen süreler insanı etkiler. Bu durumlar genetik faktörler ve alışkanlıklara bağlı değişiklikler gösterir. Bizler ilkokul öncesi çocukların 11-12 saat, ilk ve orta okul dönemindeki çocukların ise 10-11 saat uyamalarını istiyoruz. Diğer yaşlar için ise vucudumuza 8 saat uyumak yeterlidir. Anneler çoçuklarının uykularını devamlı kontrol altında tutmalıdır" şeklinde konuştu.