Aydın Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Taşkan, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokol gereği Türkiye genelinde olduğu gibi, Aydın'da da 14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü'nde öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik bilgilendirme sunularının yapılacağını söyledi. 
     Bu programa Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın önem verdiğini belirten Taşkan, çocuklarda diyabetin erken tanısının çok önemli olduğunu ifade etti. 
     Taşkan, öğrencilerle birebir iletişim kurması nedeniyle öncelikle rehber öğretmenlerle bu toplantının yapıldığını vurgulayarak, ''Öğretmenler, öğrencilerin her türlü problemiyle ilgilenmek zorundadır. Öğrencinin problemi olduğu zaman belki de ailesinden daha fazla öğrenmenin o problem konusunda bilgilenmesi ve o probleme eğilmesi gerekir'' dedi. 
     Toplantıya konuşmacı olarak katılan Aydın Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Kübra Barhan da 1,5 yıldır okullarda öğretmenlere öğrencilerin beslenmesi ile ilgili seminer verdiğini, gelecek nesillerin sağlıklı olması açısından herkesin dikkatini bu konuya çekmeye çalıştıklarını söyledi. 
     Toplantıya, Aydın Merkez ve merkeze bağlı okulların rehber öğretmenleri katıldı.