Türk Eğitim Vakfı ile ZZ Garring Vakfı"nca Şişli Etfal Hastanesi"nde kurulan 6 yataklı ve tam donanımlı Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi, yoğun bakımda tedavi görmesi gereken çocuklarımız için hayati bir ihtiyacı karşılayacak.

Türkiye"de yılda ortalama 55 bin çocuk yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor. Ülkemizde bulunan yaklaşık 200 çocuk yoğun bakım yatağında her yıl sadece 5 bin 700 çocuk tedavi edilebiliyor. Bu tablo, ağır sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan çocuklarımızın önemli bir kısmının ideal olmayan şartlarda tedavi gördüğünü ortaya koyuyor.

Bu hayati ihtiyacı dikkate alan Türk Eğitim Vakfı ve ZZ Garring Vakfı tarafından, Şişli Etfah Hastanesi"nde 6 yataklı Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi kuruldu.

Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi"nin açılışı nedeniyle 15 Aralık 2010 günü hastanenin İbrahim Paşa Salonu"nda düzenlenen törene; İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Şişli Etfal Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut, TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal ile ZZ Garring Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şükrü Tekbaş"ın aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Tam donanımlı Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi, her yıl gerekli tıbbi desteği alamadıkları için hayatları tehlikeye giren binlerce çocuğumuzun sağlıklarına kavuşmasında önemli bir görev üstlenecek.