Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu SBS"ye hazırlanan bir özel dershanenin öğrencileri için hazırlanan kariyer günleri toplantıları çerçevesinde “Liderlik” konulu ders verdi. İlköğretim okulu öğrencilerine "Seviye Belirleme Sınavı" (SBS) öncesi moral veren Çerçioğlu, miniklere lider olmanın inceliklerini anlatarak onlara çeşitli önerilerde bulundu.
Dershanenin davetlisi olarak öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşadığı heyecanı gizlemeyerek, “Ben hem anne, hem belediye başkanıyım. Siz çocukları böyle karşımda görmek beni çok heyecanlandırıyor. Sizler de sınava hazırlanıyorsunuz. Ancak buna inanın ki aileleriniz sizden daha heyecanlıdır. Mesela benim oğlum üniversite sınavına hazırlanıyor. Ama, ben ondan daha heyecanlıyım. Onun için ailenizi iyi anlayın” dedi. Söyleşi sırasında liderlik konusuna da değinen Çerçioğlu, insanların lider olarak doğmadığını, bilgi, başarı ve başkalarının takdiriyle lider olduğunu belirterek gençlere, “Çok çalışın. Derslerinizde mutlaka başarılı olun. Mesleğinizi iyi seçin. Severek yapacağınız işi seçin ve severek yapın. Aksi taktirde bırakın lider olmayı mutsuz birey olursunuz” dedi.
Söyleşinin son bölümünde gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Çerçioğlu, özellikle kültür-sanat ve eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Çocukların park, spor tesisi gibi taleplerini de not alarak uygulanabilirlik konusunda araştırma yapacağı sözü veren Çerçioğlu, neşeli geçen sohbeti çocuklarla anı fotoğrafı çektirerek noktaladı. Söyleşi sonunda derhanenin kurucusu Durali Sancar, Başkan Özlem Çerçioğlu"na öğrenciler adına teşekkür ederek plaket sundu.