Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde Didim Devlet Hastanesi Diyetisyenleri Dilek Kırmızıyüz ve Berrin Kaplan “Sağlıklı Beslenme” ile ilgili olarak slayt eşliğinde öğrenciler bilgiler aktardı.
Düzenlenen eğitim seminerleriyle ilgili bilgiler veren Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı İbrahim Ata Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında okulda eğitim öğretim gören bin 507 öğrencide tarama yaptıklarını söylerken “Bu tarama çerçevesinde bin 504 öğrencimizin normal, 52 öğrencimizin çok zayıf, 94 öğrencimizin zayıf, 173 öğrencimizin fazla kilolu ve 134 öğrencimizin ise obez olduğu tarama sonucunda tespit edildi. Bu tarama sonucunda fazla kilolu ve obez olan öğrencilerimizin velileriyle görüşülerek bilgilendirmeler yapıldı.”dedi.
Yine Beslenme konusunda Didim Kaymakamlığı’nın oluru ile okul bünyesinde yer alan 1,2,3,4 ve 5. sınıf öğrencilerine ‘Sağlıklı Beslenme ve Obezite’ konularında eğitimler verilmeye başlandığını belirten Ata “Bunun dışında bir firmayla yaptığımız görüşmeler neticesinde 2bin adet sabun, sıvı sabun ve temizlik jeli tedarik ettik. Bunu da düzenlenen seminerler öncesinde öğrencilerimiz dağıttık.”dedi.
Beslenme Dostu Okul projesi çerçevesinde 21 Mayıs Dünya Süt Gününde tüm öğrencilere süt dağıtımı planladıklarını belirten Ata” Bu konuda projemize sponsor olacak firmalarla görüşmeler sürüyor. Umuyorum 21 Mayıs’ta öğrencilerimize süt dağıtacağız. Yine Mayıs sayı içerisinde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü adı altında yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bunun için de görüşmeler sürüyor; bu etkinlik içinde şapka ve tişört hazırlatmak istiyoruz.”şeklinde konuştu.