Bugüne kadar çevreci buluşları ile dikkat çekmeyi başaran Türk İş Adamları Platformu (TİAP) bünyesinde çalışmalarını sürdüren MUTİAP üyeleri, tamamen bitkisel olan özellikle çocukların kullanabilmeleri için özel bir krem üretmeyi başardı. Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde yer alan bir çok fakülte ile işbirliğini sürdüren mucitler, bu yeni buluşlarıyla ürünleri arasına bir yenisini daha ekledi.
Doku yenileyici jel ve kremin ortaya çıkış öyküsü hakkında bilgiler veren TİAP ve MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık, tüm mucitleri bir çatı altında toplamayı amaç edindiklerini belirterek, “Tüm projelerimizi hayata geçirirken, dünyamızın ekolojik dengesine zarar vermemek üzere planlayarak yapıyoruz. "MUTİAP Süper Krem" antibakteriyel özelliği olan naturel bir mineraldir. Yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Çok güçlü bir bariyer oluşturucudur ve yumuşatıcı özelliği bulunur. Hücre yenilenmesini destekler ve cilde sağlıklı bir görünüm verir. Bugüne kadar sonuçlandırdığımız buluşlarımız çevreye saygılı ve uyumlu olup hiçbir kimyasal bileşen içermemektedir. Öncelikle Süleyman Demirel Üniversitesi başta olmak üzere birçok farklı fakülteler ile işbirliğimiz devam ediyor” dedi.
MUCİTLERE SAHİP ÇIKILMALI
Kıbrıs Türk İş Adamları Platformu"nun (Kıbrıs TİAP) çok yakında oluşumunu tamamlayarak faaliyetlerine başlayacağını açıklayan Başlık, “Türkiye inovasyon merkezi olabilir ancak mucitlere ve buluşlarına gerekli destek maalesef sağlanmıyor. Bu konuda yetkililere sesimizi duyuramıyoruz. Tamamen bitkisel olan yeni ürünümüz ile çocuklarımıza daha sağlıklı bir yaşam ortamı sunmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.