Ankara'da faaliyet gösteren Çağlar Müzik Kursu, Devlet Opera ve Balesi ile birlikte çocukları operayla tanıştırmak için ''Haydi Çocuklar Operaya'' adlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Alaeddin Çağlar tarafından 1990 yılında kurulan ve bugüne kadar birçok projeye imza atan Çağlar Müzik Kursu, bu yıl da çocukları operayla tanıştırma hedefiyle bir çalışma başlatıyor.

Çağlar Müzik Kursu Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslarının 21. yılında 21 farklı etkinlikle sanatseverlerin karşısına çıkacağını, çocuk solistler, gitar topluluğu gibi projelerin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi.

Kursları faaliyete başladığından bu yana binlerce öğrenci yetiştirdiklerini belirten Çağlar, ''Birçoğu burada aldığı eğitimi hobi değil meslek olarak seçtiler. Daha sonra bizde öğretmen olarak işe başlayanlar oldu'' dedi.

Devlet Opera ve Balesi ile Çağlar Müzik Kursunun ''Haydi Çocuklar Operaya'' adlı bir projeyi hayata geçirmeyi planladığını anlatan Çağlar, ''Bu yıl çocukları operayla tanıştırmak için çalışma başlatıyoruz. 'Haydi Çocuklar Operaya' adlı projemiz ile çocukların operaya gitmelerine ön ayak olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda geleceğin opera seyircisini yetiştirmek, operaya olan sevgiyi artırmayı planlıyoruz. Yeni projemizde beni en çok heyecanlandıran birçok insanın ön yargısını kırmak olacak. Küçük yaşta bazı alışkanlıkların başlatılması lazım. Ağaç yaşken eğilir mantığıyla hareket ediyoruz'' diye konuştu.

Çocuklara sanatı sevdirmeye yönelik çalışmaları geleceğe yatırım olarak gördüklerini ifade eden Çağlar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Çağlar Müzik Kursu olarak birçok sanatsal etkinliğimiz var. Bunların en önemlileri senfoni orkestramızın olmasıdır. 60 kişilik büyüklerden oluşan senfoni orkestramız dışında 80 kişilik tamamı çocuklardan oluşan senfoni orkestramız var. Bu senfoni orkestralarımızla sene içerisinde birçok konsere imza atıyoruz. Geçtiğimiz şubat ayında Maltepe Park AVM'deki Çağlar Kültür Merkezimizi açtık.

Burada bulunan sahnemizde 200'den fazla çocuk oyunu ve 100'den fazla konser yaptık. Geçtiğimiz sezon yapılan çocuk tiyatrolarının yanı sıra büyük oyunları da başladı. Bu sezon büyük oyunlarımızla Başkent seyircisinin karşısına çıkacağız. 'Bir İstanbul Beyefendisi' oyunumuz haricinde '7 Kocalı Hürmüz' ve 'Fosforlu Cevriye' adlı oyunlarımız perde diyecek.''