Belçika'daki Temyiz Mahkemesi, pedofil katil Marc Dutroux'un suç ortağı Michelle Martin'in, şartlı tahliyesine karar verdi.

Çarptırıldığı cezanın yarısına yakınını çeken Martin'in hapisten çıkarak bir kadınlar manastırında kalmasına izin veren alt mahkemenin kararını onaylayan Temyiz Mahkemesi, davada usule aykırılıklar bulunmadığına hükmetti.

Dutroux, Belçika'da yargılandığı davada 1990'lı yıllarda çocukları kaçırmak, tecavüz etmek ve 2 çocuğu öldürmekten ömür boyu; eski eşi Martin ise bu suçlara yardım ve yataklıkta bulunmaktan 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Belçika'nın en yüksek adli merci konumundaki Temyiz Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, savcılık bürolarının ve bazı kurbanların ailelerinin yaptığı temyiz başvurularını değerlendiren mahkeme heyetinin, söz konusu itirazların reddine karar verdiği belirtildi.

Martin'in, ''işlediği suçların kefaretini ödemek'' üzere kalacağı Malonne kentinin güneyindeki Clarisse kadınlar manastırına ne zaman gideceğinin henüz belli olmadığı bildirildi.

Belçika kamuoyunda ülke tarihindeki "en korkunç suçlu" olarak nitelenen Dutroux'nun, 1995-1996 yıllarında 6 kız çocuğunu kaçırarak tecavüz ettiği ve 2'sini öldürdüğü, kendisine yardım ve yataklık eden Martin'in ise iki çocuğun açlıktan ölmesine göz yumduğu belirlenmişti.

Martin'in uzun yıllar yinelediği şartlı tahliye talebinin onaylanması, 1990'lı yılların ortalarında ülkede uzun süre tartışılan davanın yeniden gündeme gelmesine ve ülkede yargı sistemini eleştiren gösteriler düzenlenmesine neden olmuştu. (EAK)

Kaynak: AA