Daha önce CMK'nın 102. maddesinde, iyice düşünüp taşınmadan yapılan bir değişiklik nedeniyle, katilleri ve Hizbullahçılar'ı serbest bırakmıştık, şimdi sıra çocuk tacizcilerine geldi! TBMM Alt Adalet Komisyonu'nda görüşülen 'Hadım' yasasında yapılan bir değişiklik, aynen Meclis'ten geçerse, bu kez de çocuk tacizcilerine örtülü af çıkacak.

Çünkü komisyonda, cinsel istismara maruz kalan çocukların ruh halinin bozulmaması durumunda, tacizcilere verilecek cezayı 15-20 yıla çıkartan maddenin kaldırılması öngörüldü. Eğer bu madde kaldırılırsa, cezaevinde olan bir çok çocuk tacizcisi tahliye olacak. Hatta yasadan Hüseyin Üzmez bile yararlanacak.

YASAYLA BİRİLERİMİ Mİ KURTARILIYOR?

Alt komisyonda yapılan düzenlemeye tepki gösteren TCK'nın mimarlarından İ.Ü. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, "Cezalar arttırılıyor deniyor ama kaldırılan ve değiştirilen maddelerle cezalar indirilip, dolaylı af getiriliyor. Cinsel saldırı suçunun sarkıntılık düzeyinde kalması halinde ceza indirimi öngörülüyor. Cinsel istismar suçunda, ruh sağlığının bozulması halinde, cezayı arttıran hükümler kaldırılıyor. Böylece çocukların cinsel istismarı suçundan 15-20 yıl hapis cezası alacaklar veya almış olanların cezası 3 yıla kadar inecek. Kamuoyu da haklı olarak 'Yasayla belli kişiler kurtarılıyor mu?' diye soracak" dedi.