İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, dünkü Taraf Gazetesi"nin manşetine Meclis"ten cevap verdi. Malatya"daki Zirve Yayınevi katliamı sanıklarının üzerinde ele geçirilen silahlardan birinin, katillere polis tarafından verildiğini iddia eden haber üzerine Atalay, "Malatya ile ilgili basında yanlış bilgiler var. Tabancalar çocuk oyuncağı. Hepsi savcılığın elinde" dedi. Bakanlığın konuyu araştırmak üzere Malatya"ya müfettiş gönderdiği açıklandı.

Dün Taraf Gazetesi, katliamda kullanılan 1312 seri nolu Smith Wesson kurusıkı tabanca ile ilgili bir evrak yayımladı. Evrakta, katliam sanıklarından Emre Günaydın"ın atış talimi yaparken polis tarafından yakalandığı, üzerinden de 1312 seri nolu silahın çıktığı yer alıyordu. Kayıtlara göre 17 Nisan"da polisin el koyduğu silah, 19 Nisan"da savcılığa gönderilmişti. Ancak, 18 Nisan"da Zirve Yayınevi"ndeki katliam sonrasında polisin yakaladığı sanıkların üzerinden aynı seri nolu silah çıkmıştı. Haberlerde silahın polis tarafından katillere verilmiş olabileceği ya da hiç el konulmadığı iddia ediliyordu. Meclis"te görüşülen İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı"nın 2008 yılı bütçesi hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Beşir Atalay bu konuya da değindi. Atalay, Malatya"ya gönderilen müfettişin raporunu beklemeden yaptığı açıklamada yazılanların çoğunun doğru olmadığını ve haksız eleştiriler yapıldığını ifade ederek, "Malatya ile ilgili basında yanlış bilgiler var. Tabancalar yazılıyor. Tabancalar, çocuk oyuncağı. Hepsi de savcılığın elinde. Şundan emin olunuz; bakanlık olarak şeffaflığı artıracağız. Yılbaşında basın sözcülüğü uygulamasını başlatacağız. Hiçbir şey gizli kalmayacak" diye konuştu. ANKARA

Provakasyonlar bütünlüğe zararlı

İçİŞlerİ Bakanı Beşir Atalay, terör saldırıları nedeniyle art arda şehit verilmesinin toplumda infial yarattığını belirterek, "Terörle ve teröristle vatandaşı ayırmak önemli konudur. Hassasiyet gösteriyoruz. Bunu zedeleyen, bu yönde provakasyonlar yapanlar en fazla bölünmez bütünlüğe zarar veriyor. Bazı illerde kökenlerine bakarak vatandaşlara olumsuz tavırlar oldu. Biz nerede, hangi dernek, hangi sivil ve resmi kişiler bunu yaptı biliyoruz. Kayıtları elimizde. Devletin kademelerinde tam bir ahenk var. Olaya hamaset ve dolduruşla bakmıyoruz" dedi.